Gårdagens snabba middag.
- 2 paket skav ca 480g (här användes viltsvin men funkar så klart lika bra med ren, älg eller blandat) 480 g
- olja och smör till stekning
- 1 st gul lök, finhackad
- 1 skivad morot
- 2-3 msk messmör
- 1 dl lätt crème fraîche
- 2 dl vatten
- soja
- salt & peppar
- 200 g trattisar (eller annan svamp)
- hackad persilja
- Bryn skaven när den fortfarande är fryst i varm stekpanna med olja och smör. Lägg i löken, morötterna och bryn ytterligare någon minut.
- Häll på messmör, creme fraiche och vatten. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
- Bryn svampen med smör i varm panna och häll över skaven. Strö över persilja.
- Serverades med råris, sallad & lingonbröd.
Gillar man inte messmör som ju har en ganska speciell smak så kör exempelvis på enbär eller lingon i form av saft, sylt, gele eller själva bären.
Senaste kommentarer