Elsies päron

TACK!

Hej!

Tack för alla era kommentarer. Så himla, himla mycket TACK!

Förändring behövs och kommer tids nog. Vi får se lite hur det artar sig men kul att ni vill ha oss kvar och att ni gillar formatet. Jag är hemmablind och ganska trött på mig själv, det blir man väl i vilket format som helst. Så en renovering behövs.

Direkt efter att jag skrivit förra inlägget så tänkte jag  att näe vad jobbig jag var nu, tvingade dem att kommentera. Kommer alla kommentarer kännas som tvång efter det här, skit oxå.

Det kanske låter fjantigt att tjata om kommentarer, fast det här är faktiskt en viktig del. Ni är en viktig del. Bara så att ni vet det.

4

Det är så lätt att tro att jag bara fiskar efter beröm och bekräftelse, vilket jag såklart delvis gör. Jag ger ju för att få något tillbaka, det gör man väl oftast på något sätt. Men det är verkligen inte komplimanger jag är ute efter utan respons. Kanske att man är skadad av ”likes” och ”smileys”, men att inte få någon respons är…tja..trist.

Det är skitroligt när ni delar med er av saker, gärna något som inte har ett skit med inlägget att göra. Det är kul när ni inte tycker detsamma som jag eller när ni återkommer att ni lagat något vare sig det blev bra eller dåligt. Det är kul med respons helt enkelt.

3

Jag ser ju statistiken och vet att det finns besökare men det är bara siffror. Det kanske snittar ungefär 1000 besökare/dag och går det då alltför många dagar utan ett hej från någon så känns de liksom ensamt. Ok, tycker man så kanske det är dags att sluta blogga.

MEN det räcker faktiskt med att kolla av vad ni tycker någon gång ibland. Så summan av kardemumman, Nej ni måste inte alls kommentera. Det är fint och mycket välkommet när ni gör det, men absolut inget måste.

Det enda som behövs för min del är att kolla av ibland om ni finns därute och hur ni tänker. Sen att ni har bjussat på så mycket snälla, peppande kommentarer gör att jag är helt överladdad. Så vi flyttar bloggen och kör en renovering helt enkelt.

Kul!

6

Och här kommer den rätten jag skulle återkomma till som jag skrev om i förra veckan. Panerad kalvschnitzel fylld med gruyere och parmaskinka. Serverades ihop med färsk pasta, vitlök, svamp, parmesan, oregano och en skvätt tryffelolja. Minns inte exakt men ungefär så här gick det till.

Schnitzel  kan göras av lite vad som. Här var det kalvkött (innanlår) som bankades ut tunt och dubbelpanerades före stekning, alltså en wienerschnitzel. Har man fint kött så behöver det inte bankas så mycket. Om det behöver bankas så gör det innan ni lagt barnen och använd undersidan av en kastrull i brist på annat.

  • Kalvschnitzeln bankades ut och panerades först i mjöl, uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Fylldes med några ordentliga bitar gruyere, parmaskinka och veks ihop. Stektes på i smör och olja.
  • Bruna champinjoner, gul lök och vitlök frästes på. På med lite grädde,oregano, parmesan, salt och peppar. Avsluta med lite tryffelolja.
  • Pastan kokades al dente och blandades sedan ihop med svampsåsen.

Serverades med machésallad, oregano och mer parmesan

7
 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

    Jag är generellt väldigt dåligt på att kommentera de bloggar jag läser, men jag kan ju absolut förstå vikten av att få något gensvar (behöver ju alla). Så jag vill bara säga att jag började läsa bloggen för kanske ett halvår sedan och är sedan dess besatt! Kollar den minst 1 gång om dagen och älskar både recept och bilder. Har två barn, så jag gillar verkligen att det oftast är recept som jag kan ta till mig (men jag gillar även lite mer avancerat för inspiration). Jag har även köpt kokboken ”Koka ihop”! Om man får göra en liten önskan så här så skulle jag vilja ha tips på en god Janssons! Ska fira julen hemma hos oss för första gången, så planeringen är i full gång! Tack för en superbra och inspirerande blogg!

  2. Emma

    Hej!

    Du inspirerar verkligen! Har lagat flera av dina recept och jag gillar dina texter och bilder. Gillar blandningen, mat, barn, restaurangtips och träning. Måste bara göra schnitzeln, vattnades i munnen när jag läste ditt tidigare inlägg 🙂

    Heja heja!
    /Emma

    1. elsiesparon

      Hej Emma!

      Tack!
      Skall försöka få in mer träning då det är många som har skrivit det. Kul!
      Ha det gott!
      Kristin

  3. Louise

    Är inne och kikar på bloggen varje dag och blir lika inspirerad av dina recept och inlägg varje dag 🙂 Tycker också att du är väldigt duktig på att fotografera så fortsätt gärna med mycket bilder, kramar Louise

  4. Ninni

    Hej Kristin!
    Här kommer återkoppling! Jag gillar ju dig och din familj jättemycket, men jag är generellt inte alls intresserad av småbarnslivet. Det är heller inte träningsinläggen som får mig att gå i taket, den inspirationen hittar jag på annat håll. Men! Maten! MATEN! MATEN!!! Du får mig att känna att jag är en mästerkock som kan koka soppa på en spik en helt vanlig tisdag. Du får mig att tänja gränserna för vad mina – lite större men fortfarande kräsna – barn stoppar i sig. Jag får nya smakupplevelser i min vardag tack vare dig. Du sätter spår hos oss VARJE DAG genom frukostflingorna. Du sätter spår hos oss någon vardag varje vecka när jag inte vet vad jag ska koka ihop. Du sätter ofta spår hos oss på helgen när jag slänger ihop en Pulled Pork som om jag inte vore ämnad för något annat. Din inläggshistorik är min första kunskapsbank när jag ställs inför nya utmaningar i köket.
    Inga konkreta tips på vart vi ska i framtiden, men förhoppningsvis lite inspiration!
    Kram på dig!

  5. Lina

    Och, jag har inte testat att baka kladdkakan med bovetemjöl ännu men jag testate att byta ut mjölet rakt av mot bovetemjöl när jag gjorde mjuk pepparkaka. Funkade finemang!

  6. Lina

    Hade inte läst det tidigare inlägget och satte nästan kaffet i halsen när jag läste inledningen på det här. ”Hon får ju inte sluta!”, tänkte jag. Läste igenom kommentarerna på det inlägget och som så många andra får jag lite dåligt samvete över att jag inte kommenterar särskilt ofta. Jag gillar din blogg av flera anledningar. Du skriver väldigt bra, roligt och inlevelserikt. Texterna är härliga! En av de absolut största anledningarna till att jag läser bloggen är för att du verkligen verkar gilla det här med mat och bak väldigt mycket. Och det gör inte jag. Jag suger liksom åt mig inspiration att orka laga riktig mat, för det är ju riktig mat jag vill äta. Sedan är det roligt att du delar med dig av ert vardaliga liv. Jag har inga barn, och har i ärlighetens namn aldrig känt något ”måste” eller särkild önskan om att skaffa barn (därmed inte sagt att det är ett big no no heller), men det är härligt att läsa icke-förskönande texter, där det också framgår hur mycket fint de små tillför i era liv, om hur ert liv med barn är. Jaja, svammelsvammel. Iaf, tack för en bra blogg. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe.

    1. elsiesparon

      Hej Lina!

      Tack för himla fina ord. Måste poängtera att det inte var meningen att ge någon dåligt samvete och att man inte alls måste kommentera, utan bara påvisa att ni liksom är en del av det och det är lika mycket ni som gör den levande:)

      Och tack för att du delar med dig:)
      Allt gott/Kristin

  7. Johanna

    Hej! Ville bara säga att jag läser din blogg nästan varje dag! Tycker den är bra. Bor också i Gbg så jag uppskattar mkt restaurang och utflykttips. ( har barn i samma ålder) Sen gillar jag också när du skriver om träning! Jag har aldrig lagat nån maträtt rätt av som du skrivit om men såklart blir man inspirerad. Ibland tycker jag de är lite för avancerade rätterna.
    Så fortsätt skriv och gärna mer om träning!

    1. elsiesparon

      Hej Johanna!

      TACK!

      Mer träning kommer
      Och ibland tycker jag också att maten är för avancerad:)
      Ha det fint/Kristin