Elsies päron

Texas no bean chili & Crock Pot

 

Texas no bean chli

Här hittar ni detta Texas no bean chili inlägg uppdaterar på nya bloggen.

Vi har fått en ny familjemedlem i vårt hem, en kär, varm, långkoksfrämjande Crock Pot. Vi är som ni märkt väldigt förtjusta i långkok och fick frågan om vi ville testa en Crock Pot. Vi tänkte kul, men vi tänkte även att det var ännu en pryl och att långkok funkar fint i både lergrytan och gjutjärnsgrytan. Om det ger samma resultat varför skall man ha den?

Det är alltså en slökokande potta med sladd till eluttaget. Man fyller den med vad man vill, ställer in timern och åker till jobbet. När man kommer hem så är middagen klar. Ungefär så lanseras de, och ungefär så enkelt är det. Den är skitbra!

Visst att vi kan göra samma sak i ugnen eller på spisen. Fast spisen lämnar vi helst inte på när vi går hemifrån. Det kan vi visserligen göra med ugnen, men det sliter faktiskt en del på den att köra 8-10 timmars pass ofta, och det drar mycket el. Så ett enkelt, säkert och energisnålare sätt att laga långkok på.

I helgen lagade vi en av våra gamla favoriter Texas no bean chili, en rätt där vi är ganska kräsna på resultatet, och pottan levererade med bravur. Idag är det en vegetarisk linsgryta på gång i pottan, och jag ser fram emot att mötas av den doften när vi kommer hem.  Visst den tar stor plats och kanske är onödig om man inte gillar långkok, men jag älskar den. Sen återstår det att se om vi verkligen kommer att använda den? Det vet man såklart aldrig, fast jag tror faktiskt det. Får återkomma helt enkelt.

Crock pot

Texas no bean chili

Här användes ca:

 •  1.2 kg högrev (skuret i mindre bitar)
 •  1 liter porter
 •  150 g bacon
 • 2 köttbuljongtärningar

Önskad mängd och variation av resterande ingredienser, men exempelvis:

 • 1 gul lök
 • 1 röd paprika
 • 2 vitlök ,
 • chili – här användes spansk peppar, två röda. Vill man ha dem mildare så ta inte med kärnor och innerväggar. Ta hellre för lite och addera mer sambal oelek mot slutet.
 • 1 tsk oregano
 • 1 tsk  timjan
 • 2 msk ajvar
 • ev. mer chilisås eller sambal oelek.

Hacka ner allt i mindre bitar. Lägg i pottan och ställ in timern på låg värme och önskad tid, här kördes den över natten i ungefär 6h.

Åts en middag ihop med blandsallad, guacamole, färskost och gott bröd. Åts ännu en middag i tortillabröd (även om det blir lite rinnigt) tillsammans med  avokado, creme fraiche, riven ost och grönsaker.

Texas no bean chili i crock pot

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.