Här kommer dagens snabba middagstips till fredagskvällen, en enkel och god Biffsallad i två varianter. En som serverades ihop med inlagda kronärtskockor och chevrékräm, samt en som serverades med avokado och mycket sesamsmak.
För en lite billigare biffvariant så kör ni på lövbiff eller om ni är mer sugna på något annat så ersätt biffen med vilt, kyckling, bönor, skaldjur eller vad som. Trevlig fredag på er!
Först ut är denna som serverades med inlagda kronärtskockor och en chevrékräm med kapris.
Chevrékräm
- 1 bit chevré, ca 200 g
- 1 dl creme fraiche, här var den på 15%
- 1 msk kapris
- Mixa eller mosa samman allt.
Biffsallad med kronärtskockor
- 500 g av svensk biff (eller om ni var mer sugna på vilt, kyckling, bönor, fläsk…)
- 1 romansallad
- 1 burk kronärtskockshjärtan, ca 200g (här var de inlagda i olja, använder ni naturella så tillsätt lite god olja).
- 1-2 broccolistånd
- 1 spansk peppar
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- olja
- salt & peppar
- Skiva upp romansallad, broccolibuketter, biff, lök och spansk peppar.
- Fräs lök, spansk peppar och biffen i neutral olja. Salta och peppra.
- Koka eller ånga broccolin, den skall fortfarande vara al dente.
- Blanda samman sallad, broccoli och kronärtskockor samt dess olja.
- Blanda ihop med biffen och smaka av med salt & peppar.
- Servera med chevrékräm och gott bröd.
Biffsallad med sesam & avokado (den suddiga bilden nedan)
- 500 g av svensk biff
- 1 romansallad
- 1-2 mogna avokados
- 1-2 broccolistånd
- 1 röd lök
- goda oliver
- 1 lime, zest + juice
- 2 vitlöksklyftor
- sesamolja till stekning och sallad
- en skvätt vinäger
- salt & peppar
- rostade sesamfrön att strö över.
- Skiva upp romansallad, broccolibuketter, biff, lök och avokado.
- Koka broccolin al dente.
- Fräs lök och biff i sesamolja. Salta och peppra.
- Blanda samman sesamolja, vinäger, lime, salt och peppar till en vinegrette.
- Blanda samman allt och strö över sesamfrön.
- Serverades här med gott bröd samt en färskost smaksatt med lime.
Senaste kommentarer