God morgon på er!
Planerar ni Halloweenpartaj till helgen så får ni här ett gott förslag eller kanske bara lite inspiration till fint upplägg. Byt ut quinoan mot bulgur, cous cous eller kanske pröva matvete. Även lammet kan bytas ut mot något annat, kanske haloumi, svarta bönor, kyckling eller fläskkött.
Quinoapumpa & lammspett med en pepprig dipp, 4 port.
- 400 g lammfilé
- 1 msk finhackad basilika
- ½ dl olivolja till marinaden
- salt & svartpeppar
- 1 liten muscatpumpa
- 6 dl quinoa
- 1 tsk curry
- en nypa gurkmeja, mest för färgens skull.
- 1 liter örtbuljong
- 1 mangofrukt
- några nypor pistagenötter
- några blötlagda pinnar från trädgården
- Sätt ugnen på 200 g.
- Skiva lammfilén i mindre bitar.
- Lägg köttet i en bunke tillsammans med basilika, olja, peppar och salt.
- Låt det marineras i 20 minuter.
- Under tiden skär du av locket på pumpan och gröper ur den.
- Skär pumpasköttet i tärningar och lägg över på en plåt. Ringla över olja och salt. Rosta i ugnen i ca 15 minuter.
- Skölj quinoan i vatten.
- Häll lite olja i en kastrull och fräs först curry, gurkmeja och sedan quinoan
- Häll på örtbuljong och koka i 14 minuter. Häll sedan bort överflödig vätska
- Skala, kärna ur och tärna mangon. Blanda ihop mangon med quinoan och pumpan.
- Lägg tillbaka fyllningen i pumpan och strö över pistagenötter.
- Trä köttet på pinnarna. Ta en grillpanna och grilla spetten randiga.
Pepprig dipp
- 3 dl matlagningasyoghurt
- 1 msk riven pepparrot
- 2 msk hackad krasse (eller något annat grönt som gräslök, ärtskott..)
- I pressad limefrukt
- Mixa samman allt
*Recept och bild kommer från boken En bulle i ugnen, av Renée Voltaires
Senaste kommentarer