God förmiddag!
Kolla in Metro idag där jag och min compadre Michael Krantz tipsar om några enkla godsaker att ta med på sin höstlovspicknick. Bilderna är tagna i vår trädgård under vårt allra käraste äppelträd.
För er som inte kommer åt någon Metro kommer här ett första tips, Korv som bakas in i ett bröd tillsammans med lite ost och toppas med sesamfrön.
Korv & bröd
- 25 g jäst
- 2.5 dl ljummet vatten
- ½ dl äppelmos
- 1 msk olja
- 1 dl havregryn
- ½ dl solrosfrön
- ca 6-7 dl vetemjöl special
- lite salt
- 150 g riven ost
- 1 paket korv, 10 st.
- ev. sesamfrön
- Lös upp jästen i vattnet.
- Blanda ner äppelmos, havregryn, solrosfrön och salt.
- Blanda ner vetemjölet pö om pö medan degkrokarna (eller armkraften) arbetar. Det räcker med mjöl när degen känns smidig och den börjar släppa från kanterna. Spara resten av mjölet till utbakningen.
- Låt degen jäsa under handduk i ungefär 30-40 minuter.
- Stjälp ut den på ett mjölat bakbord. Ta lite deg och kavla ut till en avlång platta. Strö över ost, lägg en korv och rulla ihop den.
- Pensla på lite vatten, strö över sesamfrön och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
- Baka av i ugnen i 200 grader tills de fått fin färg i ca 10 minuter.
Hej!
Har aldrig skrivit en kommentar, men försöker titta in varje dag på din sida. Jag bor i USA och kan inte komma åt Metro 😉
Jag skulle vilja höra om du har tips för luncher till barnen. Här i Atlanta måste barnen ta med lunch varje dag, och den kan inte värmas. Man blir liksom trött på olika mackor och kalla pannkakor.
Tack för hjälpen,
Sofie
Hej Sofie!
Kul att du läser:) Jag återkommer till dig snart! Ha det fint.