Hej!
Här kommer dagens middagstips i (spring-) form av en Broccoli & ädelostpaj, en LCHF-paj, eller bara en god paj utan själva pajskalet. Jag har aldrig gillat pajskal, varken till dessert- eller matpaj. Ni förstår ju hur tufft jag har haft det i livet med detta handikapp. Men det finns hjälp att få.
Jag gillar i alla fall att göra som ett falsk pajskal, annars känns det mest som en ugnsomelett, och då bröar jag bara formen ordentlligt. Här är det en smord springform som sedan har bröats med en blandning av hackade frön och nötter. Den här pajen fanns med i LCHF-kassen som ni kanske minns.
Sen är jag medveten om att jag ligger väldigt efter med att svara på era frågor, men snart kommer det:)
Broccoli & ädelostpaj
- 300 g bacon
- 1 broccoli
- 5 ägg
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl grädde
- 1 vitlöksklyfta
- 200g ädelost
- peppar & salt
- 2 dl blandade nötter och frön
- Skiva och stek bacon knaprigt.
- Dela broccolin i små buketter.
- Smörj en form. Hacka ner nötter, frön och använd till att bröa formen. Det skall vara ganska mycket så att det ger en liten känsla av ”pajskal”
- Lägg bacon (spara lite till garnering) och broccoli i nötformen.
- Blanda ägg, grädde och hälften av crème fraiche och ädelost i en bunke.
- Riv/pressa ner vitlök samt salt och peppar.
- Häll äggblandningen i formen.
- Grädda i ugn i 20-25 min på 220 grader. Låt svalna lite innan du skär upp den, så den hinner sätta sig. Skär försikktigt längsmed kanterna så att man får med så mycket av skalet som möjligt.
- Mosa resten av ädelosten och blanda ut med 1 dl crème fraiche.
- Servera med sallad, ädelostkräm och strö över resten av bacon och nötblandningen.
Hej,
Vilken god paj! Och så bra det blev med nöt/fröströ.
Gjorde också kålpuddingen också smarrigt och lättlagat.
Tack för fin och inspirerande blogg underlättar veckans middagar ska du vet:)
Det här ska jag testa!
Gört!!
Ser jättegott ut!
Jag provar faktiskt receptet i skrivandes stund.
Hej Sofie! Hoppas det blev gott?
Trevlig helg!
/Kristin