Hej fredag!
Här kommer dagens middagstips (från gårdagens Metro) en Kycklingsallad med pärlcouscous och massa friska smaker. Pärlcouscous är den som ser ut som små bollar i ungefär ärtstorlek. Våra barn gillar den himla mycket och kallar dem Lillebollar.
Nu kallar de visserligen allt av modellen lite mindre för Lille-något. Allt som är i barnmodell går in under Lille och är alltid mer uppskattat. Delar man broccoli i mindre bitar, volia Lillebroccoli och alla barn blir glada. Elise har även kontrollerat att alla pojkar på förskolan har Lillesnopp. Ordning och reda, trevlig freda!
Apelsinkyckling med pärlcouscous, 4 port
- 4 svenska kycklingfiléer
- 2 apelsiner
- 2 msk peppar
- 1 msk olja
- 2 dl pärlcouscous
- 1 buljongtärning
- 300 g blandad sallad
- en knippe bladpersilja
- 1 ask cocktailtomater
- 2 avokados
- 8 färska champinjoner
- 1 passionsfrukt
- Blanda samman peppar, olja och ½ pressad apelsin. Bred marinaden över kycklingen och låt stå ca 1 timme.
- Stek kycklingen mitt i ugnen på 200 grader ca 20 minuter eller tills den är helt genomstekt.
- Koka couscousen i vatten med buljong enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
- Häll ½ pressad apelsin över salladen.
- Skär grönsaker och frukter i önskad storlek och varva med sallad, skivad kyckling och couscous.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt den stå ca 5 minuter innan servering
Hohoho, lillesnoppar – dagens skratt!