Här hittar ni hela inlägget om Avokado, dijonaise & limechips på nya bloggen.
Vi fortsätter jetlag-racet här hemma med en märklig sömnrutin. Det känns som att alla är överens om att det är att resa hem från Usa som är den tuffa omställningen. Det går åt rätt håll i alla fall, barnen somnar på kvällen men vaknar vid ca 01-tiden och är pigga/övertrötta ett tag. Första natten varade det i kanske 6 timmar och nu är vi nere på två timmar så sakta men säkert vänder det. Det funkar säkert smidigare för många andra barn, men våra barn och sömn är ett kapitel för sig.
Det är inte bara vännerna och vår semesterresa som saknas oss, utan även en del mat. Jag går och fantiserar om de där riktigt goda Californiasöta avokadosarna. Perfekta både i smak, konsistens och mognad. Avokado är ju en himla smart frukt. Gott, bra för hyn och supernyttiga med massa enkelomättade fetter, vitaminer och mineraler. Vad gäller sallad, röror och mackor så kan det inte gå fel med lite mosad eller skivad avokado i.
Avokadon är som ni nog alla vet dock ganska känslig och har en snabb mognadsprocess om den får ligga framme. Den är övermogen om du trycker på den och det bildas en buckla i skalet som inte försvinner. Då bör den ätas direkt annars blir den dålig.
Guacamole kan man såklart variera hur man vill (så länge man struntar i pulver eller på burk), stående inslag brukar i alla fall hos oss vara citron, vitlök, salt, peppar och avokado. Även gott med silverlök, tomat, färsk koriander, chili, ruccola, skott, persilja, ramslök, vårlök och ibland något krämigt.
Och något annat jag suktar efter, och snälla säg mig att det finns i Sverige, Nacho/tortilla/tostadas/chips med limesmak – så gott!
Här nedan tillsammans med en Ärtskottsguacamole
- en näve finhackade ärtskott
- 2 avokados
- 2 limefrukter (juice + zest)
- lite finriven vitlök
- limepeppar
- om man vill en klick av något krämigt, cremé fraiche eller liknande.
Jag vet inte om jag fattat fel, men förstod det som att du frågar efter om nachos/tortillas med limesmak finns i Sverige. Jag köpte för ett tag sedan nachos på Extreme food (på Kungshöjd i Götlaborg) med vad jag tror var koriande och limesmak. Kanske var det bara koriander… I vilket fall var de delish!
Tack, tack, tack Sofia!!
Jag som inte har så mycket annat att göra här på landet än att läsa bloggar (hint hint, kom hit och underhåll oss..) ser att Jennie Hammar har recept på dijonaise på sin blogg. Kram
Jag kommer Frallan!
Ser jättesmarrigt ut. Dijonaise finns i lite mer välsorterade butiker, har hittat det lite här och var men verkligen inte överallt. ICA focus vid Liseberg har det med all säkerhet. Har vart min stora favorit i många år sedan mamma introducerade det för mig. Perfekt att ha hemma som smaksättare till såser och diper eller bara som den är på en skinkmacka. Superduper! Tack för en bra och MYCKET inspirerande matblogg! En av de bästa jag läser!
TACK Linda! Skall kolla focus bums. Ha det gott!
Det borde finnas i Sverige, http://www.mathem.se/varor/senap-dijon/dijonnaise-burk-210g-maille. Ska absolut testa din krämiga sallad!
Tack!!
Gott med ärtskott i – det ska jag prova! Jag gillar även min med flingsalt och svartpeppar från kvarnen. Det är liksom så gött med det där salta mot avocadons egna sötma. Mvh. Troligen extremt saltberoende 🙂
I hear you! Från en annan saltberoende.