Elsies päron

Bakrapport

Här kommer lite bakrapport från brödprojekten.

Jag hade nog ganska låga förväntningar men det har faktiskt gått över förväntan. Nu har vi bara varit i de vanliga stora matbutikerna, och även om det finns en gigantisk avdelning för bakprylar så är det som ni säkert redan vet svårt att hitta rena produkter. Alltså livsmedel som inte är smaksatt eller ihopsatt med annat, och såfort det är en sammanslagning så får man massa oönskade tillsatser. Vilket gör att om man skall sammanfatta smaken på baksortimentet  blir det aningen artificiellt.

Ett bröd kanske inte måste vara hållbart i en månad? Man skulle nästan pröva vilka som möglar och blir torra först och anta att de innehåller ialla fall lite naturella ämnen.

Jag har aldrig bott i USA, utan bara varit på besök några gånger och letar man lite bättre så finns här säkert hur mycket bra saker som helst att få tag på. Här finns ju allt så det är klart att även det finns, men företagen har verkligen lyckats tuta i de flesta hushållen att baka från scratch är hur svårt som helst. Så måste alla köpa deras grejer istället.

Sen är det som att vi har väldigt olika referenser för alla smaker. Hur smakar sött? Vad är supersött? Sliskigt sött? Inte nog med att det smakar sött, vi vill tydligöra det genom massa färger. Det känns ju inte som att barnen direkt har valt det söta färgglada alternativet, utan det var snarare de enda alternativet som fanns. Om man till och med smaksätter välling med karamellsmak så är det klart att man sätter den söta ribban ganska högt. Om jag var barn skulle jag vara riktigt skeptisk till något som hade en tråkig naturlig färg. Det är klart att vi gör det här med i Sverige, men där försöker vi snarare mörka vi har tillsatt något sött.

Nu är det inte så att vi lider av det här, vi är på semester och barnen frossar i sött och färgglatt. Men som hitflyttad svensk skulle jag sakna vissa smaker och konsistenser, som jag såklart skulle vart jag än flyttade. Så eftersom Cecilia och Per skall bo här ett tag så tänkte vi att det vore fint att hitta några bra brödbaksorter som smakade lite svenskt.  Två försök än så länge (varmt att baka här) som har varit ok, men jag tror att det tredje kommer blir the one.

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Whole foods! Sluta leta nån annanstans ;). Bodde som barnflicka hos svensk dietist för några år sedan – vi handlade ingen annanstans. Det är dyrt, mycket dyrt tillochmed, men det är såå mkt bättre. Iallafall för 6 år sedan.

 2. elsiesparon

  Vi har varit på väg dit, men tänkte liksom pröva att hitta det om finns i de vanliga affärerna först. tack för tipset dock!
  Ha det fint Julia!

 3. lizzy

  vilken underbart gullig vän, som åker hela vägen bort till sin kompis nya land och engagerar sig i kompisens nya utbud av bröd och mat! så underbar läsning. man blir glad.