Halloumi, knäcke, honung & valnötter – Elsies päron

Elsies päron

Halloumi, knäcke, honung & valnötter

 

God kväll!

Den där känslan när man är mer sugen än hungrig, vill ha något gott men orkar inte laga mat, en macka känns lite för trist och det fanns inte så mycket i skåpen. Jag ha fått flera frågor om att jag skall skriva om tips på hur man bygger upp ett bra skafferi. För det är faktistk ett himla bra hjälpmedel, att ha de där små guldkornen så räddar en när man inte har så mycket att jobba med. Så vi kan börja med att bocka av några saker: färskost, valnötter, honung och gärna ett paket halloumi liggandes i kylen nu i grilltider.  

Så här blev i alla fall vår kvällsmacka.

  • 1 pkt halloumi
  • knäckebröd (eller gör eget)
  • honung
  • valnötter (rostade eller naturella)
  • romansallad
  • färskost att smaksätt med vad som finns hemma. Exempelvis pepparrot, nötter,kryddor, sardeller, ost, örter m.m Här var det svartpeppar, rosepeppar, citronpeppar och persilja som blandades ut med naturell färskost.
  1. Stek på halloumin ganska hårt, (den här på bilden kanske fick lite väl mycket stekyta) men så att den inte hinner smälta.
  2. Bred färskost på knäckebrödet, sen sallad, ost, valnötter och slutligen ringla över honung.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.