Här kommer dagens snabba middagstips,
Tonfisk & spenatsallad, ca 4 port
- 2 burkar tonfisk i vatten eller olja (à 185 g)
- 1 äggula
- ½ msk senap
- ½ msk vinäger
- ½ dl olja (strunta i det om tonfisken låg i olja)
- 1 msk citronjuice
- sallad
- tomater
- rödlök
- bladspenat
- lättkokta ägg
- salt & peppar
- Låt tonfisken rinna av och dela den i mindre bitar.
- Skölj, skala och skiva grönsaker.
- Blanda ihop äggula med senap, vinäger, citron, peppar och salt.
- Tillsätt olja droppvis. Vispa kraftigt.
- Blanda ihop alltsammans i en stor skål.
- Serverades med bröd och en go öl.
För en ännu matigare variant blandar ni ner mer goda saker som något av: bönor, oliver, avokado, potatis, nudlar, matvete, quinoa eller rotfrukter.
Senaste kommentarer