Elsies päron

Halstrad torsk, pepparrot & och den där perfekta gulan

 

Godmorgon på er! Här kommer lite matinspiration inför helgen. Halstrad torsk, riven pepparrot, sparris, sockerärtor, gurka, dill, räkor, brynt smör och den där perfekta gulan.

Torsk

  1. Skär torsken i portionsbitar.
  2. Hetta upp smör i en panna tills det blir brunt. Lägg i fisken med skinnsidan ner och stek ganksa hårt.
  3. Salta och peppra
  4. Vänd efter ett tag och stek hastig på andra sidan.
  5. Kör färdigt den i ugnen i ca 150 grader, i ca 10 minuter.

Sparris och sockerärtor frästes på i rikligt med flingsalt. Räkorna blandades ner samtidigt som pannan togs från plattan. Gurkan skars i remsor. Den perfekta gulan – jo den som jag skrivit om tidigare. Att man tar ägget när det är perfekt, dvs att gulan precis har börjat stelna, och innan vitan inte riktigt har hunnit göra det ännu. Gulan ser rå ut, man förväntar sig att den skall rinna ut när man skär i den, men är istället helt perfekt krämig. Ja det är lite mekkigt, men ibland är mekk kul.

  1. Värm äggen långsamt, alltså inte koka, i 63-gradigt vatten. Låt en termometer ligga i vattnet och låt det inte överstiga 63 grader. Låt äggen ligga i vattnet i 45-60 minuter.

Skulle ni få brynt smör över, så pröva att vispa upp det och ha på mackan. Dejligt! Idag skall vi göra något skitkul, vad skall ni göra? Trevlig lördag på er!

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.