Elsies päron

Brytbröd i panna

 

God förmiddag!

Den här våren har verkligen tagit väderkallpratet till en ny nivå. En form av förnärmad nivå. Denna vår som vi suktar så efter, som vi nordbor tycker att vi förtjänar mer än någon annan och så kommer den bara inte. Vad är det för sätt? Vi har väl egentligen insett att sommaren inte riktigt är att räkna med, även om vi hoppas. Men att även bli snuvade på våren, det går icke! Visst att det kan snöa och storma vid några tillfällen, men inte bara fortsätta vara vinter på det här sättet.

Fast vi är ett förlåtande folk så efter en helg som denna så vänder vi blad, det är ok våren, du är förlåten men gör inte om det här.  

Sen nu när den väl har kommit, så kommer även vårstressen. Nu har vi så mycket vi skall hinna med, och vi skall njuta av varenda liten solstund. Det känns som att vi har gjort hur mycket som helst den här helgen, och då har vi ändå hunnit med att vara sjuka. Det är underbart men hela familjen var helt slut i morse, så  det är tur att det skall regna lite i veckan så att vi får vila lite. Här kommer i alla fall helgens bilder och bröd.

Brytbröd i panna

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • lite honung
  • lite salt
  • 1-2 dl havregryn
  • 1-2 dl bovetegryn
  • en näve solrosfrön
  • resten vetemjöl special fullkorn
  1. Lös upp jästen i vattnet
  2. Blanda i resten av ingredienserna och avsluta med vetemjöl pö om pö tills degen börjar släppa från kanterna.
  3. Låt jäsa i 30-40 minuter under bakduk.
  4. Kör några varv med degrokarna och stjälp upp degen på ett mjölat bord.
  5. Forma bullar med mjöliga händer och lägg upp på en plåt med eller utan kantern. Lägg dem med lite mellanrum, men inte för glest då de skall bakas ihop,
  6. Låt jäsa ca 30 minuter.
  7. Strö över lite gryn eller mjöl.
  8. Baka av i ugnen i 180 grader tills de fått en fin yta, ca 30 minuter.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.