God förmiddag!
Här kommer ett tidigt helgtips för grillen, eller kanske grillpannan med tanke på det här märkliga vårvädret. En stor bit hängmörad entrecote med grillade grönsaker, rostad sötpotatis, refried beans och en syrlig salsa.
Sötpotatis
-
Skala och klyfta potatisen. Blanda ut med vitlök, timjan, olja, salt och peppar och kör i ugnen i 200 grader till de mjuknat och fått fin färg.
Grönsakerna
-
Skiva paprika, squash och rödlök i önskad storlek och grilla. Om man behöver så lägg in dem tillsammans med sötpotatisen för att hålla dem varma.
Entrecote
Här var det en ganska stor bit som tillagades ungefär så här.
-
Ta ut köttet från kylen en stund innan. Torka av det och lägg på en het grill.
-
Vänd på köttet så att det blir ett fint rutmönster. Vill man så kan man köra färdigt det i ugnen. Tänk på att om man kör det på en hög temperatur, som det gjordes här eftersom det åkte in ihop med sötpotatisen, så fortsätter köttet att stiga i grader Ta ut det vid en innertemp på ca 50 grader och låt vila så stiger det en 5-6 grader.
Refried beans – hittar ni här.
Salsa – Hacka ihop paprika, tomat, purjolök, koriander,persilja, chili, limejuice, vitlök, salt & peppar.
Senaste kommentarer