Elsies päron

Barnvagnsmarschen

Hej Fredag!

Så fint att du kom den här veckan också!

Jag förstår inte varför vi fortsätter vara sjuka, Vabruari är ju förbi, våren är ju här, vad gick fel? Jag har varit riktigt krasslig den här veckan och sov bort hela gårdagen. Värk i kroppen, dålig i magen, huvudvärk, feber och fruktansvärt trött. Idag är jag mest så där groggy som man blir efter att ha sovit i ungefär 36timmar. Jag tänker att det var småbarnförälderguden som beställde lite snabbinfluensa åt mig för att återställa sömnreserven en aning. En släng av sömnsjukan är vi nog fler som skulle behöva, fast vi kan skippa all den där värken.

Idag är det i alla fall den superviktiga dagen, Internationella kvinnodagen! Och den kan man faktiskt inte sova bort! Jag skall absolut inte hävda att jag är bra på att engagera mig och dra mitt strå till kampen, men en dag som denna blir jag lycklig av att se hur många som faktsikst är det. Så grattis allt kvinnfolk och bra kämpat med att vara kvinna, för nej det är inte alltid så lätt. Visst det går framåt, men det går satans trögt. Kolla exempelvis in de här siffrorna från Tjejjouren.

Hade jag inte varit i så krassligt skick så var min plan att gå med i Barnvagnsmarchen som går idag i en massa olika städer.

RFSU och alla som går marschen kräver att biståndsmedel till preventivmedel, sexualundervisning och säkra aborter ökar. Sverige har möjlighet att påverka i viktiga internationella politiska sammanhang. Genom att avsätta de pengar och resurser som
behövs för att kvinnor ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp – och slippa dö av graviditet eller osäker abort – kan den
svenska regeringen visa vägen. De krav som ställs:

1. Regeringen avsätter minst 10 procent av biståndet till sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter.

2. Sverige pressar EU att öka takten så att millenniemål fem uppnås till 2015.

3. Biståndsministern kräver att sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter finns med i de nya utvecklings målen efter 2015.

Här i Götet avgick den vi 11.30 så det är lite sent att tipsa om den, men om ni råkar bo nära Älmhult så har min braiga syster Maria arrangerat en där och bjuder in alla!

 

Välkomna att delta i barnvagnsmarsch i Älmhult fredag 8 mars kl. 15.00! Vid ca 15.30 når vi torget och fikar ihop framför kommunhuset! Med eller utan barnvagn!Det är den internationella kvinnodagen och kvinnor och män, med eller utan barnvagnar, marscherar över hela landet för att sluta upp i kampen för att bekämpa mödradödligheten i världen.800 kvinnor dör varje dag på grund av osäkra aborter och/eller bristande mödrahälsovård. 99 procent av de som drabbas lever i fattiga länder. Där är mödradödlighet …den vanligaste dödsorsaken bland flickor mellan 15-19 år.

FN:s 5e millenniemål handlar om att minska mödradödligheten med tre fjärdedelar, men världen är dock långt ifrån det utsatta målet. Detta visar på den låga prioritet som flickors och kvinnors liv har. Det krävs en förändring och vi måste kräva detta av våra politiker!

Vad kan vi göra? Vi kan i alla fall börja med att samlas utanför gamla IKEA kl. 15:00 på fredag och marschera genom byn och avsluta på torget med fika! Givetvis blir det Faitrade-märkt och ekologiskt.
Välkomna och sprid detta vidare!
Tack!

 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.