God morgon alla hjärtan!
Tänk att så många lägger så mycket energi på att vara ilskna på den här dagen. Detta kommerisella jippo som tvingar oss till konsumtion och ångest. Eller så kan vi bara se det som ett extra tillfälle att göra kärleksfulla och snälla saker till alla runtomkring oss. Passa på att berätta saker till folk som ni tänker men aldrig säger, hålla upp dörrar eller kanske bara vara extra snälla mot er själva idag. (Sen kanske det inte är lika enkelt om man i sin relation inte är synkade i den här tanken, och det är där det blir massa krav.)
En intressant tanke i den här näthatsdebatten som har pågått i olika forum tycker jag är att Snällhet har så låg status. Att det finns någon slags svaghet i att vara snäll. Det är synd och det måste det blir ändring på, och idag är väl en bra dag att börja. Så för att vara snälla mot oss själva kommer här två frukost eller fikatips. En kaffesmoothie med lite annorlunda smak, och ett riktigt bra knäckebröd. Fiberhusk kan man köpa i välsorterade butiker eller hälsokost.
Kaffesmoothie, en portion
- 2½ dl kallt kaffe
- 1 äggula
- 1 dl kokosmjölk
- 1 msk kallpressad linfröolja
- en nypa socker
- 4 isbitar
Mixa alltsammans
Fröknäckebröd
- 125g nötter
- 3dl solrosfrön
- 1 dl linfrö
- 1 dl sesamfrön
- 2 msk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 5 dl vatten
- Mal nötter eller mandlar i en mixer eller mandelkvarn.
- Rör ihop alla ingredienserna i en skål.
- Låt degen stå och svälla i 10 minuter.
- Använd slickepott och tryck ut degen på en bakplåt klädd med papper.
(Recept och bilder är lånade från Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok)
testade denna kaffesort i helgen, riktigt gott! tack för tipset
Jag bakar fröknäcke ofta, det är suveränt eftersom det är gott, allergivänligt och dessutom passar de som håller nere kolhydraterna. Ett tips är att kavla ut det mellan bakplåtspapper i stället för att hålla på med slickepott, mycket lättare och mindre kladdigt 🙂
Trevlig helg!
Hej Karin!
Bra tips! Jag har kört med plastfolie ibland, men skall nog testa bakplåtspapper.
Tack, och ha det fint!
Fina tankar! Jag tycker du gör en så bra blogg men så bra variation på recept. Fint/vardag etc (men det har du väl fattat så ofta som jag kommenterat!). Men knäckebröden fattar jag inte. Ska man mala ner 125g knäckebröd för att göra nya knäckebröd? 🙂
Tack Johanna!
Och ursäkta, det är bara jag som skrivit fel. Det skall inte vara knäckebröd i knäckebrödet:) Har rättat till det nu. Ha det fint!