Godmorgon!
Det här med att muta sina barn med godsaker, eller att sysselsätta dem med att baka och slicka skålar, äta raffinerat socker,välling, napp, vara okonsekvent, tappa tålamod….en vacker dag skall det slutas med det. Det är mycket som skall ske den där vackra dagen. Det blir en spännande dag.
Ungefär så här gick det till, och vi har gjort dessa tidigare och de tenderar att se lite olika ut varje gång.
Vaniljmuffins med chokladkross, här gjordes stora, ca 8 st
- 2 ägg
- 2.5 dl socker
- 100g smör
- 1 krm salt
- 1 msk vaniljsocker
- 50 g krossad choklad
- 2 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- Vispa upp ägg och socker till en porös smet.
- Blanda i det smälta smöret och resterande ingredienserna och vispa till en jämn smet.
- Skeda upp smet i stora muffinsformar och strö över choklad.
- Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
- Ta ut dom och låt dom svalna lite.
Tips – Det är bra med en muffinsplåt som hjälper dem hålla formen, men har man bra formar så brukar de hålla formen ändå. Min favorit, som har används här, är stora muffinsformar från lågprismärket Eldorado. Bra stadga i dem.
Hej, Var ser man korrigeringen? 1,5tsk av vad?
Glad påsk!
Gunilla i Hagfors
Jag skyller på datorn…nu skall det stämma, 1.5 tsk skulle bort.
Glad Påsk till dig med!
Hej och tack för en himla trevlig blogg!
Jag funderar bara på muffinsen, du har skrivit socker
2 ggr i receptet?
Jag är ingen fena på bakning, så jag har svårt
Att lista ut det 😉
Med vänlig hälsning, Sandra
Hej Sandra!
Tack, så snällt! Det är bara slarvfel av mig, ursäkta! Har korrigerat det nu. Du är nog mer fena än du tror:) God baklycka och
ha det fint!
Vilken fin å färgglad bild/tavla ni har där i bakgrunden!
Ja, den blir man alltid glad av:) Marimekko.
Ha det gott!