Elsies päron

En weekend i Göteborg

Jag måste skriva lite mer om helgen och slå ett slag för det här med att turista i sin egen stad, det är faktiskt inte så dumt. Jag har känslan att vi har varit iväg på en weekend någonstans den här helgen. Att vi har turistat, varit borta länge och insupit helt annan luft än vanligt.

Vi hade som jag skrev barnvakt, och packade våra väskor för att spendera helgen på stan. Alltså inte åka hem och se den där tvätthögen eller alla andra måsten som inte hinns med. Så att bo på hotell, strosa runt och strunta i tid och måsten. Ljuvligt!

Sen är det klart att man inte alltid har råd och möjlighet att ta en sådan här helg, men man kan ju faktiskt bryta ner den i mindre bitar och få en dos av det i alla fall. Det viktigaste tror jag bara är att man bryter av, för det är inte klokt vilka invanda mönster man jobbar i med barn.

Vi bodde första natten på Scandic Rubinen, den som ligger på Avenyn. Så himla trevlig och faktiskt även väldigt smarta lösningar för barn. Så har man inte möjlighet till barnvakt så ta med barnen. För även de kan såklart behöva bryta av vardagen lite.

Det är något visst med hotellmiljöer. Dels såklart att man slappnar av och blir serverad, men även dels den här känslan av att man vill fantisera om alla runtomkring en. Att sitta länge och äta frukost och undra hur alla de andra hänger ihop, vart de kommer ifrån eller vart de ska. Samma sak med baren på kvällstid, det är alltid underhållande med hotellmiljöer.

Så varför inte gå hit och bara ta en långfrukost, med eller utan barn. Läsa tidningar och äta alldeles för mycket gott för att sen strosa några timmar på stan.

Eller att smita in kvällstid och ta en drink i hotellbaren Ruby, där de även har mycket stand up. Ikväll och imorgon är det Henrik Schyffert ooch Niklas Andersson. Om ni råkar ha missat att Scandic Rubinen har en takterass på sjunde våningen, Ruby Roof Top Bar så måste ni besöka den. Den är väl värt ett besök och öppnar så fort vädret tillåter. 

Nästa natt bodde vi på Avalon som också kan rekomenderas. Ett så himla snyggt hotell, som framförallt har en väldigt bra bar att hänga i. Mycket trevliga, duktiga bartenders som man kan sitta och titta på länge när de ger varje drink tid och omsorg. Andra bra drinkställen som besökts denna helg och som är perfekta för oss som vill bli underhållna av utelivet, Puta Madre och Dorsia.

Så planera nu in en tu man hand helg hörrni, vare sig den är i Göteborg eller någon annanstans.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sudie Grubman

    Good write-up, We’ve been standard visitor of just one particular? utes website, sustain up the good operate, also this? ersus likely becoming a regular customer for many time.? Our views will not truly bloom in to fruition ideal up till we now have depicted these to somebody in any other case.? by Marking Twain.

  2. Frida

    Härlig helg ni verkar ha haft! Bra att du påminner alla att bryta av å njuta lite ibland, du e så himla duktig på de! Å så värd de!

  3. Lisen

    Jätte bra gjort! Klart man ska unna sig ibland och framförallt ni som har småbarn osv. Jag unnade mig ett Spabesök i fredags, vart dyrt men har nu en utamning framför mig; Rensa kyl/skåp/ skafferi osv.. allt bara för att äta så billigt så möjligt och inte slänga mat! kommit på hur mycket jag hatar att slänga mat! ska försöka komma under så billig kostnad som möjligt för att i slutet av denna månad räkna ut hur mycket jag ätit för per dag 🙂