En älgentrecote med frästa svartrötter & ett palsternacksmos. – Elsies päron

Elsies päron

En älgentrecote med frästa svartrötter & ett palsternacksmos.

God kväll på er! Här kommer lite matbilder á la helg, nämligen älg.

Älgentrecote med fräs på svartrötter, svamp, lök, ruccola och ett  palsternacksmos. 

Svartroten tycker jag är en trevlig rot, fast kanske mest för att man inte äter den så ofta. Det kan vara enklare att skala den efter att man har kokat den. Skalar man den rå missfärgas den också lätt, vilket kan förhindras genom att man lägger de skalade rötterna i kallt vatten med lite mjölk eller citronsaft. Sen har jag hört att man kan få väldigt ont i magen om man äter den rå, fast jag har aldrig testat. Har ni?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Såg väldigt gott ut. Hur länge eller hur många grader steker du älgen till? Tycker det är svårt att inte få älgkött att stekas för länge.

  1. elsiesparon

   Hej Linda!
   Det är kocksambon som är den kunniga på köttbiten. Dessa bitar stektes på ganska hastigt på bägge sidor och fick sedan vila ett tag innan servering.Pröva att steka dem för kort, och låt sedan värmen sprida sig innåt själv. Eller kör på en större bit i ugnen och använd en termometer, för rosarött ca 48-50 grader. Lite luddigt svar..hoppas det blir bra.

   Ha det gott!

 2. Johanna

  Åh det ser ju farligt gott ut. Har aldrig testat svartrötter (fattigmanssparris kallas det väl också) men detta låter ju toppen. Kanske till helgen – men först blir det pulled pork – jag längtar!