Elsies päron

Quornfräs med jordnötssås & ruccolasallad

Här kommer dagens middagstips som är ett snabbt ihopfräs på vad som fanns i kyl, frys och skafferi. Jordnötssås är ett tacksamt tillbehör, framförallt brukar barnen gilla den. Vill man skippa såsen så fräs med lite grovhackade nötter i maten istället.

Quorn & grönsaksfräs

  • 3 morötter
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chilipeppar (utan kärnor och ”innerdelar” om man vill hålla nere hettan)
  • 1/4 vitkålshuvud
  • ½ purjolök
  • 1 pkt quornfärs
  • en skvätt soya
  • en skvätt hoisin (eller skippa om ni inte har det hemma)
  • 2 finhackade solo vitlökar
  • ½ dl olja
  • hackad bladpersilja eller koriander
  • nudlar – här var det äggnudlar, hälften fulkorn och hälften vanliga.
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
  1. Blanda ner vitlök och citronzest i oljan och låt stå lite. Smakssätt en större mängd olja och förvara i kylen. Var bara noga med att tvätta frukten nogrant innan och ha tvättat händer ordentligt från de andra matmomenten.
  2. Skala, skiva och skär grönsaker.
  3. Hetta upp en panna och häll ner olja, och sedan grönsakerna.
  4. Häll även ner färsen och fräs iunfer omrörning.
  5. Krydda och blanda ner nudlar och avsluta med persiljan

Serverades med en tomat & ruccolasallad , samt en jordnöttsås. Vill man inte ha quorn så kör på med bara grönsaker, eller byt ut mot svamp, tofu, bönor, linser eller vad man är sugen på.

Jordnötssås

  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 dl jordnötssmör
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 pressad solovitlök

Mixa samman allt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Hej, vad kul att du kör en veggovecka! Jag är själv vegetarian och har varit det i 18 år nu och trivs gott med det. Jag tycker om att följa din blogg dels för att du ger mig god inspiration och faktiskt lagar mycket vego men ffa följer jag din blogg för att få inspiration till att baka. Allt jag har provat från din blogg har varit toppen och rekommenderar den varmt bland mina vänner och bekanta. Endel av det som du lagar i köttväg tar jag och ”vegetariserar” och det brukar bli bra, typ byter ut till lite qourn och böner hej vilt, MEN jag har inte lyckats så bra med texas´no bean, den funkar inte och kanske inte heller så konstigt eftersom den inte innehåller KÖTT…Men faktum är att den maträtten skulle nog vara det enda som jag skulle kunna tänka mig att smaka på ”påriktigt” så till min fråga, skulle du vilja hjälpa mig att knåpa ihop ett veggorecept som iaf påminner om ditt egna texas no bean, tack på förhand, Emma

  2. Malin

    Åh jag blir så förbaskat glad över att ni peppar till att äta mer vegetariskt! Jag försöker äta så mycket vegetariskt som möjligt men fanken vad inspirationen tryter ibland (och man lätt köper den där köttfärsen ändå). Vill bara tipsa om en skitbra blogg om man vill bli lite extra peppad!

    http://www.greenkitchenstories.com/

    Tack för en grym blogg!

    1. elsiesparon

      Hej Malin!
      Håller så förbaskat med dig, så nu kör vi på och hittar lite nya snabba, enkla kort!
      Tack för tips och ha det gött!