Elsies päron

En klimatsmart vecka!

Hej på er!

Tänkte bara för en kort stund titta upp från min julhysteri och skriva om något snäppet viktigare. Vi pratade om det här en del i helgen, Klimathotet och vilka förändringar vi alla faktiskt måste göra. Även om vi vet, vi informeras från alla håll och vi fattar, men vi tar det inte till oss. Vi vet inte i vilken ända vi skall börja, det känns övermäktigt så vi skiter i det.

Kompis Cissan berättade om Världsbankens rapport, vi pratade om ditt och datt kring det hela. Och det är väl så vi brukar göra, vi pratar om det. Det är ju bra förvisso, men det vore ju ännu bättre om vi fick tummen ur och gjorde också.

Exempelvis här på bloggen. Vi vet alla att vi måste minska på vårt köttätande, ändå är vi dåliga på att göra det. Så nu kör vi på en smartare vecka här.

Vegetariskt?

Nej, det måste det nödvändigtvis inte vara. Fast det är så klart det bästa, så länge man tänker säsong i alla fall. Jag menar så här, det måste ske en förändring i våra matvanor över lag.  Det behöver inte vara att gå över till vegetariskt kost, men det vegetariska måste få spela en större roll, få vara med som huvudaktör oftare. Kött, fisk och fågel får också vara med, men det kanske inte alltid måste vara i centrum. Förstår ni vad jag svamlar om? Det måste få bli roligare med grönt, vanligare, vi måste ge det mer plats. Exempelvis jag. Vi äter ganska ofta vegetariskt här hemma, men jag skriver sallan om det, tänker nog att det inte är lika intressant vilket är skitdumt. 

För en del familjer är det kanske lättare att införa 2-3 vegetariska middagar i veckan, för att äta ”som vanligt” resten av veckan. Hur vi än vill göra det så måste vi alla minska på andelen kött som konsumeras. 

Så nu kör vi en smartare vecka här som är helt eller delvis vegetarisk. Vad vi ska äta till middag här ikväll…..tjaa det får vi se imorgon. Men här får ni en Vegetarisk Pasta Carbonara så länge.

Hej!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Jaa!! Jag letar alltid nya vegorecept och få ställen är lika inspirerande som din blogg så hurra för klimatsmart!