Elsies päron

Sallad med pulled pork, spenat & ärtskott

 

Hej Fredag!

Dagens helgtips kanske är en rätt som ni tröttnat på vid det här laget, men den är ju så tacksam. Det är en av rätterna  jag gör när jag inte hinner laga mat. Det låter bakvänt men så är det faktiskt. Denna variant bakades med gullök, vitlök, palsternacka och hoisinsauce och åts i sallads/wrapsformat. Jo det är bätter att äta det i hamburgerbröd, eftersom det blir lite rinnigt i en rulle. Fast med barn kring bordet så måste jag ju svabba golvet vad vi än äter, så passa på att söla lite ni ock.

Pulled Pork med hoisin, lök & palsternacka

  •  1.2 kg fläskkarre
  • 2 gula lökar
  • 2 solo vitlökar
  • 1 stor palsternacka
  • 2 dl hoisinsauce
  • 1 msk honung
  • 1 msk chilisauce
  • salt & peppar
  1. Skala och skiva grönsaker.
  2. Dela köttet i mindre bitar, här var det ca 300g bitar.
  3. Lägg köttet i lergrytan, lägg över grönsakerna, krydda och gegga runt.
  4. Lägg på locket och kör in i ugnen i 110 grader i ca 10 timmar. När köttet enkelt går att pilla/dra isär i mindre bitar är det bra. Låt det hellre gå för länge än för kort.
  5. Ta ut grytan. Här fick alla grönsaksbitarna kvar, vill man inte det så silas de bort.
  6. Dra isär och pilla ner köttet till en massa. Mosa kött och bitar till en gegga ihop med vätskan. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Serverades här som en sallad med babyspenat, tomat, rödlök och ärtskott. Sallden åts med hjälp av tunnbröd och fick lite mer hetta av en chili sauce. Jag har skrivit en del om Liba och Lavashbröd  tidigare, men den nya favoriten heter Nergez Kebab, Tannor Bröd. Det är ett tunnbröd som har kruska kli i sig och lite mer sälta  – sketa gott! Jag har hittat den i orientbutiker, men finns säkert bland orientaliska varor i välsorterade butiker.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Hej!
    Gjorde det här i helgen och alltså hur gott var inte det!! Tack för all inspiration du ger oss! Kram från Malmö!

  2. Jenny

    Ja det är ju verkligen skitgott,har gjort den fler gånger! Det är ju ingen ”snygg” rätt men det glömmer man när man börjar äta. 🙂 Trevlig helg!