Elsies päron

Chokladmousse med valnötter & flingsalt

Hepp igen!

Och här kommer dagens desserttips,

Chokladmousse med valnötter & flingsalt

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g grovt hackade valnötter
  • lite flingsalt
  • toppades med chokladströssel
  1. Smält chokladen i en skål i mikro eller vattenbad.
  2. Vispa grädden fluffigt men ej för hårt.
  3. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen.
  4. Vänd sedan ner chokladsmet och valnötter i den vispade grädden.
  5. Smula ner flingsalt och fördela moussen i 4 portionskoppar.´
  6. Strö över lite strössel, och även flingsalt om man vill ha det saltare.
  7. Snabbt in i kylen och låt stelna, ca en timme.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma i Kärralund

    Gjorde chokladmoussen till dessert nu ikväll. Supersmarrig och dessutom ovanligt snabb att tillaga. Kommer jag göra igen!