Elsies päron

Pulled chicken med lök,honung & hoisin

 

Ni som gillar smaken och tanken med Pulled Pork, men inte har tid eller ork (även om det inte kräver så mycket ork) kanske skall pröva er på en kycklingvariant. Kör på hel kyckling eller delar, kör på i lergryta eller ugnsform och krydda efter smak.

Här var det kycklinglår och lök som kördes i ugnsform täckt ordentligt med folie.

  • 3 stora svenska kycklinglår
  • 2 gula klyftade lökar
  • 2 klyftade schalottenlökar
  • blandning på olja, 2 finrivna vitlöksklyftor, soya, honung, chilisauce, hoisinsauce, salt och peppar
  1. Lägg kycklingen i lergryta eller ugnsfast form med lock.
  2. Strö över löken.
  3. Gegga in oljeblandningen (eller använd färdig grillsauce, exempelvis Hunts)
  4. Kör i ugnen på ca 160 grader tills köttet släpper från benet, ca 1.5-2h.
  5. Ta bort benen och pilla ner köttet.
  6. Blanda ut det med spadet, och smaka av med mer kryddor om det behövs.

 Här serverades det som en sallad med fetaost och bröd.

Brödet var ett Havre & anisbröd (2 limpor)

  • 50g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl havrekli
  • 2 tsk anisfrön
  • resten vetemjöl (tills degen släpper från kanterna)
  • en bra nypa salt
  1. Värm hälften av vattnet och skålla havregrynen. Låt det stå och svälla några minuter.
  2. Mortla anisfröna och blanda ner i skållningenmed resten av vattnet.
  3. Smula ner jästen när göten är fingervarm och rör runt.
  4. Tillsätt havrekli och lite vetemjölet och arbeta degen 5 minuter i maskin.
  5. Tillsätt saltet och knåda degen ytterligare 5 minuter.
  6. Låt degen jäsa 1 timme.
  7. Kör några varv med degkrokarna.
  8. Stjälp upp på mjölat bakbord och forma till två limpor.
  9. Låt bröden jäsa 30 minuter.
  10. Pensla med olja, strö över havregryn och lite salt.
  11. Grädda i ca 35 – 45 minuter i 180 grader i mitten av ugnen (eller tills innertemperaturen är 98 grader

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. madeleine

    pulled pork är ju en favvo hemma hos oss så jag kan inte tänka mig annat än att denna kommer bli en succe! åååå så jag tokgillar att gå in här å bara håva in fin fina recept än så länge är allt som du bjuder på succe här hemma.

  2. Anita

    Tack för det receptet!
    Nu vet jag vad jag ska bjuda på nästa ” tjej”träff.
    Visst är det viktigt med vänner som du skriver om. Vårt gäng har ju inte känt varann sen vi var små. Men hängt ihop i 25 år, det är inte dåligt det heller.