Elsies päron

Egentid & att hinna sakna sina kära

God morgon på er!

Som jag skrev igår så har jag rymt hemifrån en sväng. Tryckt på pausknappen från allt runtomkring mig och flyttat in i ett dockskåp för vuxna som behöver omge sig av ett städat, lugn och vackra saker att titta på. Saker som kan stå på låg höjd utan att de går sönder. Städat som förblir städat, och en alldeles oskrikig tystnad. Det här är kanske något av det skönaste jag gjort och det är bara för mig.

Att göra en sådan här sak med sin käresta eller sina vänner är såklart ljuvligt, och ack så viktigt. Då njuter jag av min tid tillsammans med dem, jag njuter av dem och jag njuter av oss. Men för mig har det alltid varit väldigt viktigt att även få vara själv ibland. Att bara drömma, fantisera, göra framtidsplaner, sakna sina kära och veta att de har det bra.  Åh vad viktigt det är att få sakna, få ligga och tänka på vad mycket fint man har i sitt liv. Det vet jag ju såklart alltid, men att se det utifrån, med distans och förstå att vad fint vi har det.

Det kanske låter som att det är mycket tjat om det här med egentid, föräldrar som prompt måste berätta hur jobbigt de har det. Fast jag tror att det är skitviktigt. Om man skall klara att leva tillsammans i en familj där både individen och helheten mår bra, då måste man unna sig att vara lyhörd mot varandra och mot sig själv. Alla har vi någon form av behov, kalla det egentid eller vad som. Det där som ger oss energi, balans och frid.

En annan anledning till att det kan var bra att göra saker själv är såklart att det inte innebar en massa meck i barnvaktsfixande, och även ett lugn i att barnen är hemma och inte saknar någon. Nej, Elsie tycker snarare att det är rätt skoj att mamma försvinner lite. Patrik har varit borta en del den sista tiden, och det har varit mycket sömnbrist, skrik och humör. Men mitt i allt det så visste jag att jag snart skulle göra den här trippen, ett så enkelt knep som att ha något att se fram emot som bryter av.

Sen vad jag suktade efter var ju egentligen mest att få sova, inte lyssna på barnskrik och slippa byta blöjor. Och det kan man såklart uppnå utan att ta in på ett fint hotell. Ta in på vandrarhem, B&B, Pensionat eller låna en lägenhet av en kompis som skall resa bort. Fast visst är det härligt att överraska sig själv, göra något som känns ganska galet, lyxa till det som fan.

Det här är Scandic Rubinen på Avenyn, och det är lyxigt som fan!

 

Angående hotell och minisemestrar så tycker jag att vi skall bli bättre på att göra lite avstickare från vårt inrutade liv. Skippa att lägga massa tid på resandet utan ta in på hotell/vandrarhem nära där ni bor. Jag ser fram emot att göra detta med hela familjen mer i framtiden när vi fått lite bättre ordning på sömn och rutiner. Att rymma hemifrån allihopa, barnen behöver såklart också få lite avbrott. Scandic har små smarta barnlösningar både här och där som i lobbyn och på frukostbuffén. Lösningar där det faktistk ser ut som att föräldrar kopplar av och barnen har kul.

Så vad har hon gjort då i all sin egentid? Bara suttit i mörkret med tända ljus och varit svår och mystiskt? Nja, det började med en trip till gymmet, ett långt bad med inpackningar, sushi, läsk och sedan krypa ner i sängen med godis och exotiska frukter. Trött, mustad, mätt och alldeles lycklig.

Sen det bästa med en sådan här trip och att hinna sakna, är att man faktiskt får äta kakan och ha den kvar. För sen åker man hem till sin varma familj och fortsätter fira helg tillsammans.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Hotellet verkar kanon, är sugen på en sväng till Göteborg någon gång framöver – får kanske bo just där! Hoppas du fick en skön vistelse!