Godmorgon på er denna lättnadens morgon, och God Bless America! Här kommer dagens lunch eller middagstips, Laxomelett som serverades med sallad, pepparrotskräm och hembakat knäcke som jag återkommer med.
Laxomelett
- 250 g broccoli
- 1 blomkålshuvud
- 300 gravad lax
- 8 ägg
- 1 dl mjölk
- salt & peppar
- 100 g av någon ost med smak, ex västerbottenost
- Sätt ugnen på 225°.
- Skölj och skär broccoli och blomkål i buketter.
- Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar.
- Fördela lax, broccoli, blomkål och ost i en smord ugnssäker form. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen 35-40 min.
- Skär i portionsbitar före servering och garnera med smörgåskrasse.
Pepparrotskräm
- 3 dl gräddfil
- 3 msk riven pepparrot
- en klick flytande honung
- salt & peppar
- Häll gräddfilen i ett kaffefilter och låt den rinna av.
- Blanda ner pepparrot och honung i den avrunna gräddfilen.
- Smaka av med salt och peppar.
Laxrecept och bild är lånat från Allt om mat. Tack!
Bra tips med kaffefiltret ! Kommer absolut testa.