Elsies päron

Kycklinggryta med timjan & äpplen

Dagens middagstips,

Kycklinggryta med timjan, äpplen & rotsaker. Serverades med ris (koka alltid onödigt mycket), bröd och smulad fetaost.

  • 4 st stora kycklinglår
  • 3 morötter
  • 3 äpplen
  • 1 gul lök
  • 1 palsternacka
  • lite vitlök
  • lite olja
  • timjan
  • salt & peppar
  1. Skala och klyfta grönsaker och frukt.
  2. Lägg i kycklingen, rotsaker och äpplen.
  3. Skvätt över lite olja, salt, peppar och timjan (eller vilka kryddor som önskas). Gegga runt och in i ugnen i ca 170 grader i ca 60 min.  Finns det tid så sänk graderna och låt de gå längre, finns det inte tid så gör tvärtom. Vilken temperatur ni än väljer så kolla ordentligt att kycklingen är färdig.

Resterna från middagen blev dagens lunchtips,

Inte äta gul snö, men gult ris går bra

  • 2 rårivna morötter
  • 2 rårivna äpplen
  • 1 hackad gul lök
  • lite solrosfrön
  • 1dl kycklingbuljong från gårdagens gryta (använd höns eller grönsaksbuljong om ni inte gjorde gryta igår)
  • olja
  • salt och peppar
  1. Fräs morötter, äpplen, lök och solrosfrön i olja.
  2. Häll i lite buljong och önskad mängd ris.
  3. Fräs under omrörning. Salta och peppra

Serverades med smulad fetaost, och även sweet chili till de äldre. I fräst ris är det ganska tacksamt att blanda ner lite av varje, enkelt att smaksätta och en bra ,barnvänlig rätt att använda middagsrester till.

Tips: Fetaost, vare sig ni har den av finaste kvalisort eller en billig variant så blir det faktistk mycket godare att smula ner den istället för att skära bitar. Den smakar mer, och känns lite mindre Statoils pastasallad.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erica Kuhn

    Idag har jag lagat en middag med inspiration av ditt ”tänk”. Det är ok med halvfabrikat ibland… Köpte ICAs färdiga sweet&sour grytbas som innehåller div grönsaker och sås. Stekte kycklingbitar och adderade till massa grönsaker, mer morot, paprika, bambuskott och purjo. Inte världens nyttigaste kanske, men gott var det….

    1. elsiesparon

      Hej Erica!
      Ja, man får lägga tiden där den behövs. Är det inte på matlagning så får man ta en genväg:) Trevlig helg!