Elsies päron

Äppelmos med mycke, mycke kanel.

Hon lovar runt men det håller tunt..det kommer mer äpplen.
Vi, eller ialla fall barnen , äter mycket äppelmos. Till gröt, fil, pannkakor ect. och då känns det bra att kunna söta och smaksätta den själv. Så den här snabbvarianten jag skrivit om används mycket. Igår var det efter Elsies önskemål Äppelmos med mycke, mycke kanel och mycke, mycke socker.

20120914-192829.jpg
Äpplen blir som bekant bruna och trista när man skalar dem. Förvara dem i vattenbad med citron i och lägg ett lock över som tyngd.

20120915-082145.jpg
Ett vanligt frukostmål hos oss av enklaste kvalisort är fil eller yoghurt med havregryn och äppelmos (eller annan mosad/riven frukt) som får svälla någon minut. Våga strunta i alla överprisade barngrötsorter och använd våra vanliga, billiga, naturliga, nyttiga spannmål. Kli, gryn, kross, kruska, flingor och allt vad det heter. Sen skall det såklart inte vara alltför grovt. Vill man berika med extra järn så kan man använda sig av tunnbrödet paltbröd och smula ner.

20120915-082212.jpg

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mia

    Hej syrran! Tack för äppelmosrecept- det och äppelpaj gjorde vi igår efter plock i vårt alldeles egna äppelträd! Idag blir det äppelchutney- har jag missat att du delat med dig av något sånt recept? Kram

  2. Emilie

    Nu är den pulled porken gjord o uppäten, fast den nu i fortsättningen kallas för det vidriga namnet pullad gris efter min felsägning! Herregud vad gott det var. Vi byte dock ut hamburgerbröd till pitabröd efter noga övervägning att det borde rymmas mer i ett sådant. Dessa värmdes direkt på bordet i brödrosten som hade fått flytta fram, så att alla hela tiden hade nygräddat bröd men ingen behövde röra sig en fena för att hämta det:-)