Elsies päron

Kryddiga korvar med surkål, grön coleslaw & senap

20120905-213208.jpg

Här kommer dagens middagstips, Korv med bröd. Snabbmat & helfabrikat?. Hajjemen!

Grön coleslaw

  • 1/4 vitkålshuvud, ganska litet
  • 2 morötter
  • 1 avokado
  • majonäs
  • dijon
  • salt & peppar

Skiva/hyvla vitkål och morot tunt. Salta, peppra och blanda. Låt stå en stund om det finns tid så att saltet mjukar upp kålen. Annars kör det i degblandaren med blandkroken eller krama sönder det med handkraft, tanken är att mjuka upp kålen lite. Mosa ner avokado, och önskad mängd av majonäs och dijonsenap.

Surkål – Här köptes ett färdigt huvud. Hittas enklast i de livsmedelsbutiker med bra utbud för andra kulturer. Jag har aldrig gjort det själv, men det verkar inte vara svårt, mest att det tar tid. Vad man gör är att fermenterata, alltså ett sätt att konservera kålen med hjälp av mjölksyrabakterier. Detta ger kålen bättre hållbarhet och faktisk bättre näringsvärde än färsk vitkål.

Korv – Kabanoss med smak av vitlök och paprika, 85% köttmängd och Gloucester med smak av äpple, salvia och cayennepeppar, 73% köttmängd. Kolla köttmängden när ni köper korv, det gör faktiskt stor skillnad i smak. Snitta och stek eller grilla.

Senap – Är så himla bra att ha lite olika varianter i kylen. Användbart till lite av varje. Här serverades grovkornig smaksatt med honung, Finkornig, en mild och en stark.

Bröd – Här användes chiabatta bröd.

20120905-212201.jpg

20120905-212129.jpg

 

20120905-212153.jpg

Sen sista bilden, som vad ni än tror inte är arrangerad. Det kan ju vara en hjälp på traven för att disskutera det här med snippa och snopp. En diskussion som i alla fall i vår familj är väldigt aktuell, även om den hamnat i en återvändsgränd då Elsie bestämmt sig för att ha en snoppa. Tror att det mest handlar om att hon kommer vara tvungen att avstå antingen trosa eller kalsong vilket inte är ok. Så vi har just nu Trosonger här hemma.

Så idag tipsar vi om helfabrikat, fast i naturlig form…

20120905-212218.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.