Goddag!
Här kommer ett bak från en fikastund i förra veckan (jag ligger så efter med inlägg, måste öka takten, vart är Pia Sundhage när jag behöver henne).
Hjärliga & kladdiga kakor med blandad topping
-
2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 125 g smör
- 2 st ägg
- 3 msk äpplemos
2. Smörj och bröa en form om ca 24 cm, eller flera små eller använd muffinsformar
3. Smält smöret och rör ner sockret och vaniljsockret. Sen äggen, äppelmos och salt. Bara rör.
4. Blanda ner mjölet i smörsmeten och rör om försiktigt.
5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter om man har en form och ca 10 för mindre formar eller muffinsformar
6. Håll koll på kakorna. De är klara när smeten precis ”stannat”, och skall helst vara kladdiga i mitten.
Här bröades och toppades de med olika ting. Svart vallmo, vit vallmo, svarta sesamfrön, kokos och krokant.
Vi är mitt i någon form av ”hur ska vi ha det nu då” renovering. Vi har bott här i lite mer än ett år, och har under hela året varit i den där fasen att vi (Patrik) helst inte vill skruva i våra nya, fina väggar, vill bo in sig innan man bestämmer sig samtidigt som man inte vill att tavlan som bara ställdes där så länge skall bli stående där i åratal. Eftersom allt uppenbarligen inte har fallit på plats helt naturligt så gör vi nu en ommöblering och försöker se allt med nya ögon. Ska visa er när det finns mer att visa upp. Just nu är det mest kaos, massa barn (trots att de bara är två) och en jädra massa åsikter om hur, vart, när och varför.
Senaste kommentarer