Godkväll på er!
Här kommer kvällens middag, Kokt torsk med rotsaker, pepparot & dill.
Till två personer (med god aptit)
- 4 torskfileer, ca 400g
- 4 små salladslökar
- 4 späda morötter
- 6 små potatisar
- några blomkålsbuketter
- liten knippe finhackad dill
- ½ citron
- 1-2 dl finriven pepparrot
- smör
- salt & peppar
- Koka potatisen.
- Byxa ur torsken. Häll på lite citronjuice, salt och pepparrot. Rulla ihop dem till rullar med skinsidan inåt.
- Skala och skiva grönsaker till önskad storlek. Koka dem al dente i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
- Lägg grönsaker och potatisar i en av de använda,varma kastrullerna. Lägg i en klick smör, riven pepparrot, salt och peppar. Blanda runt.
- Koka upp saltat vatten. Lägg i fiskrullarna, lägg på ett lock och stäng av plattan. Låt ligga tills de är vita i mitten ca 8 minuter. Serverades med en köpesås i form av Cremé Bonjuor Sharlottenlök och gräslök, som var helt ok.
- Lägg upp på tallrikar, lägg på citronskivor och strö över dill och ringla lite dressing.
Senaste kommentarer