Godkväll på er!
Dagens middagstips är en Carbonara med kantareller & romansallad. Carbonara finns väl en uppsjö av varianter på och det här är en väldigt enkel, lättare, vegetarsik variant. Baconet har bytts ut mot kantareller, förra gången byttes det ut mot renskav vilket blev bra det med. Det verkar finnas hur mycket kantareller som helst i skogarna just nu, i alla fall om man går efter alla facebookuppdateringar. Jag hade turen att få lite av en granne, TACK!
Har man inga kantarellreserver så köp torkade, konserv eller använd annan svamp.
Carbonara med kantareller & romansallad, ca 3-4 pers.
300 g kantareller
2 salladslökar
3 st ägg
2 msk mjölk
parmesanost till servering
salt och svartpeppar
en knippe gräslök
spaghetti
1. Rensa svampen. Skala och skiva löken och stek tillsammans i en klick smör.
2. Ta av stekpannan från spisen. Vispa ihop äggen och mjölken med en gaffel i en bunke och låt stå
3. Koka pasta och blanda sedan ihop med svamp och slutligen snabbt med äggen innan servering.
4. Servera med riven parmesanost, hackad gräslök och romansallad. Ställ gärna ett helt ägg som dekoration på toppen.
Åh det ser gott ut. Älskar kantareller, men har aldrig plockat själv.
Vad otroligt gott det såg ut. Ska testas!