Elsies päron

En glad solhatt på väg till matlandet Turkiet

 

Vi skall åka på semester till Turkiet. Senare i sommar. Långt kvar dit tänkte jag, och insåg att det är visst om en vecka….hur blev det så. Älskar semesterresor, gillar dock inte att packa inför dem. Försöker vara ute i god tid, men lyckas aldrig riktigt. Så idag har det inventerats bland alla viktiga semesterprylar, vad har vi, vad behöver köpas eller lånas. Det har även shoppats solhattar, badkläder och solkräm så några punkter kan bockas av.  

Hoppas att det kommer funka bra med uppkoppling och bloggandet för jag tror på mycket rolig mat. Visst är det galet skoj att botansiera i mataffärer i andra länder. Oftast kanske man mest vågar sig på att handla säkra kort som man förstår sig på, men det räcker gott då de oftast inte smakar som hemma i Svealand. 

Turkiska köket känns som en kul blandning mellan medelhavet och mellanöstern. Jag vet inte mycket om det turkiska köket, förutom att jag gillar det som fasen. Känns som en blandningar som är både spännande och oförutsägbar.  Hoppas på mycket meze, grill, köfte, goda frukter, lavaz, yoghurt och cazzerole. Den söta baklavan har jag prisat här förr, och den skall jag gladeligen åter säga hej till.

Vad mer finns det? Har ni några tips? Vad får man inte missa i matlandet Turkiet?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Färskpressad granatäppeljuice! Skulle kunna tänka mig att åka tillbaka bara för att dricka den. God tur!

  2. Viktoria

    Skönt med semester! Vart i Tirkiet ska ni och hur ska ni bo? Minns att ni var där en annan gång och bodde på något fräsigt och bra hotell? Tar gärna emot tips på vart ni åker nu och om det rekommenderas 🙂 Trevlig resa!

  3. Frallan

    Min kurdiska morbror Mehmet bjuckar alltid på torkade mullbär när han har varit i Turkiet. Gott och värsta nyttiga också tydligen, säljs för dyra pengar som superbär i hälsokosten här hemma. Så kan vara ett tips att köpa med hem! Jag har bara ätit dom som godis men du kommer säkert på tusen bra användningsområden.