Elsies päron

Bokstäver, barnvakt & ett grattis till Johanna!

 

Godmorgon på er!

Idag skulle vi fira Sverige med kalas, vi förberedde teckningarna igår. Fast det sket sig tydligen, skit!

Nu somnade visserligen  jag ifrån det hela. Kanske inte helt oväntat, men det känns ändå snörpligt. Det var ju i alla fall kul med EM innan det började. Vi får väl fortsätta med -94 ett tag till då, kanske finns det några sekvenser vi inte har sett ordentligt. Eller så kan vi se fram emot EM 2013, då vi faktiskt har chansen till medalj. Kvinnfolk som vet vart skåpet skall stå, framförallt vår gamla granne Lotta Schelin. Älskar Lotta! Vi brukade åka hiss ihop och jag blev alldeles 13år och fnissig.

Men vi firar ändå dagen till ära Johanna som berättade i kommentarsfältet att hon fyller år idag! Grattis Johanna! Hoppas du firas ordentligt. Sen en berättigad fråga kanske är alla dessa teckningar som visas upp och är för bra för en treåring och inte riktigt så bra för en 33åring?

Dels har vi köpt nya kritor som är så jäkla bra, och dels är Elsie väldigt intresserad av både boktäver och att rita. De jobbar så bra med boktäver på hennes förskola och sätter ihop första bokstaven med namn och saker. Alltså inte att hon kan sätta ihop bokstäver men hon lär sig att känna igen dem.  Vi spinner på medan intresset finns och ritar mycket boktäver, och letar mycket boktäver på kylskåpet. Dessa bokstavsmagneter kommer från ÖB, och används flitigt.

Nu ska jag göra 1000 och en saker för Elsie och Bibbi hos sin mormor och morfar och det är inte klokt hur effektiv man plötsligt kan vara. Det är även inte klokt hur barndrillad man är. Var på väg ut ur duschen flera gånger för att jag tyckte mig höra barnskrik, började blanda välling utan att jag märkte det, rycker till gång på gång och undrar vart de är.

Njuter av tystnaden och saknar de små liven. Vi har inte så ofta barnvakt, även om vi nyss hade det när vi var i Stockholm, men när vi har det så är det för att vi skall göra något viktigt eller något kul. Våra barnvakter bor en bit bort, och även om de gärna vill hjälpa till så blir det alltid så mekkigt när det är sådana avstånd. Sen borde vi bli bättre på att nyttja alla vänner, och jag tänker att det blir enklare när barnen blir lite äldre för att inte få hjälp då och då är faktistk ohållbart. Det kanske låter hemskt att man fokuserar så på att få lämna bort sina barn, och det är såklart olika för alla familjer. För oss är det intensivt just nu och så viktigt att få pausa och sakna dem ibland. Att göra det utan att ha något stort man skall jäkta iväg på eller något som måste ske, utan bara få fixa och trixa lite, eller som jag har gjort somnat ifrån fotbolls EM och sovit som en stock i 12 timmar. Lovely!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ninis

    Jag förstar sa väl det här med barnvaktsdilemma. Vara föräldrar bor langt borta och kan sällan hjälpa till och det känns inte lika kul att ta en barnvakt, sa resultatet är ytterst fa ’barnfria’ kvällar. Jag har vänner som har en ’barnfri’ kväll per vecka och jag tror faktiskt att man blir en bättre förälder om man far det – det betyder INTE att man inte älskar dem lika mycket som alla de som aldrig har barnvakt – bara att far pusta ut och släppa ansvar och kontroll da och da. Vi utnyttjar inte heller alla vänner som erbjuder sig, men vet du, vi ska göra det nu. Vi vaknar ca 5 ggr per natt och behöver vara själva da och da. Tack för att du tar upp sant ämne!

  2. Johanna

    Tack snälla Elsie (och Kristin!) för den fina teckningen! Vad glad jag blev! Jag blev fint gratulerad av min lilla familj – man, dotter Ester 2.5 år, och en nyfödd liten pojke, och sen hade vi en härlig lunch med våra familjer i trädgården. Och sen, när båda barnen sov (det tog ju ett tag) en lugn lång middag med maken. Lyxigt!