Elsies päron

Kolhydratsuttömning, LCHF – omelett & säsongsavlutning

Häromdagen var det temaavslutning på Elsies dagis då några bokstäver firades av med sånger, ramsor, teckningsutställningar och diverse kakor som började på rätt bokstav. Jag blir så himla morsig när jag är på sådan här, det är så sött så det är inte klokt. Sitter mest och säger åhh, naaaw, och fånler hela tiden eller trängs för att ta 100 kort bland alla andra föräldrar som gör konstiga ljud.

Madeleine skrev i en kommentar nu på morgonen att det snart var dags för dotterns första skolavlutning, herregud så stort! Och bara för det så gick det precis förbi ett stort gäng studenter här ute på gatan….nu blev det för mycket, för stort, tillbaka till dagis och tryggheten.

Nu till helgen är det ännu en temaavslutning då jag kommer göra okontrollerade ljud, nervösa höga ljud som inte är så vackra. Pappa Pat avslutar nämligen vårens löplopp med Stockholm Marathon, och jag blir alltid så nervös av att stå bredvid. Det är kul att vi har så mycket löpning i vårt liv, att det får ta stor plats och att vi alla kan var med även om det är på olika sätt. Fast det är även skönt nu när det lugnar ner sig lite, och det är det väl med allt som är intensivt en period.

Patrik får ofta frågan om hur man laddar inför ett lopp? Hur äter man? Vad äter man till frukost?  Det vanligaste svaret brukar vara – Så vanligt som möjligt. Gör inget konstigt.  Ät det du brukar äta till frukost.  Det är inte rätt dag att pröva något nytt. 

Ialla fall om det handlar om distanser som kanske ligger kring 5-15 km. Ett Marathon är, tja i mitt tycke på toook för långt,  4.2 mil, och då kan det vara bra med uppladdning. Nu i dagarna så har Patrik gjort en form av tömning av kroppens kolhydrater.

Kolhydratsutömning

 • Tisdag – Kolhydratsfri lunch
 • Tisdag – Löpning i form av ett fartpass som tömmer musklerna på kolhydrater
 • Tisdag – Kolhydratsfri middag, omeletten nedan
 • Onsdag – Jogg till jobbet för att tömma ut det sista ur musklerna.
 • Onsdag – Kolhydratsfylld lunch och middag. Sen vidare som vanligt, kanske med lite extra kolhydrater.

LCHF – omelett till en hungrig en, eller kanske flera hungriga ena.

 • 1 pkt bacon
 • 6 ägg
 • ½ dl grädde
 • 150 g skinka
 • 1 pkt mozarella
 • 1 tomat
 • 1 avokado
 1. Fräs hälften av baconet knaprigt och lägg vid sidan
 2. Vispa ihop äggen med grädde och salta lätt.
 3. Häll smeten i pannan. Lägg i skinka och resten av baconet. Peta lite med en gaffel.
 4. Strö över riven ost, mozarellaskivor och tomat.
 5. Strö över oregano och knapperstekt bacon.
 6. Serverades med en avokado

Vi andra kanske delar på omeletten och serverar den med en god sallad till. Trevlig onsdag på er!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. madeleine

  åh så spännande! ett stort lycka till pappa Pat säger vi som tycker att 4,2mil är aaalllddeles för långt, men den där omeletten måste provas, må så gott