Elsies päron

Inspiration

Våren är så fylld av energi, ljus och bra saker så det kan slå över för mig. Det blir liksom för glatt. Som alltid när man vill för mycket så blir det inget gjort. Just nu har jag tusen projekt på gång i tankarna, men kommer något bli av, nope. Jag imponeras av folk som jobbar strukturerat, tar en sak i taget och slutför det, framförallt om man har barn kring benen som skall hjälpa till.

Såklart njuter jag för fullt av vårens alla fördelar, men blir mustad av allt jag vill göra, och på alla förväntningar jag målar upp. Stackars föräldralediga människa som inte kan bestämma vilka kakor hon skall baka till fikakorgen, nej det är inte synd om mig men varför kan man inte bara njuta av här och nu och skita i allt annat. Oftast går det bra, men inte alltid, och tydligen inte just nu. Vill helt enkelt för mycket nu och då tappar jag istället all inspiration.

Hur får ni er inspiration? Var finns era energikällor? Vem boostar er?

Jag tycker att det är svårt att säga, den kan komma från de mest oväntade håll. Antagligen olika beroende på varför den försvann, och varför gör den det? Är man överstimulerad, utråkad, stressad, för höga krav eller kanske lite trött på sig själv vilket jag tror är fallet för mig.

Att vara föräldraledig är så fint men man är van att vara mer än så, ha många delar i ens liv som pusslas ihop. Nu är jag mest mamma, det är fantastiskt, men någonstans behöver mitt ego mer delar. Det kanske inte är vårens alla möjligheter, eller inspirationsbristen som är problemet, det är obalansen.

Omgivning och iaktagelser är i alla fall en stor inpirationskälla för mig, liksom för de flesta antar jag. Även om jag älskar att vi flyttat närmare naturen, och nyttjar den dagligen så saknar jag den inspiration som staden gav mig.  Inspirerande människor är också något av det bästa, människor med positiv energi, bästa vänner och undvik alla energitjuvar, bort med er!

Miljöombyte är ett enkelt sätt att tänka i nya banor. Att promenera planlöst utan mål och bara titta på människor, saker och miljöer. Sådant som man matades med varje dag innan, och kanske inte inser att man faktiskt saknar. Skyltfönster kan vara inspirerande, att gå på stan utan att shoppa. Jag tog en stros häromdagen där jag nästan gick dagligen innan, längsmed kajen och även in en sväng genom Götlaborg.

Färgsprakande butiker finns det gott om just nu, här kommer lite bilder från Village. De har även webbutik.

En annan trevlig butik hittar ni här, Balders Hage, även den med webbutik.

Skall tilläggas att vi hade slut på kaffe här hemma i morse. Kan vara en stor anledning till annalkande vårdepression. Ska gå och köpa kaffe nu. Hej!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Dina

    Jag känner absolut igen mig, även om jag inte är mamma. Men det värsta för mig är inte inspirationslösheten och rastlösheten i sig, utan frustration ÖVER det. När jag försöker göra nåt åt problemet, som att gå på stan, och det inte ”läker” mig blir jag bara ännu mer frustrerad. Så nu kör jag med en ny grej.

    Acceptera. Acceptera att jag är lite deppig just nu. Känna att jag bara vill ligga under ett täcke och faktiskt göra det. För mig blir det totalt motsatt effekt om jag tvingar psyket och kroppen till en helkväll i baren/resa/liseberg för att.. det är så man lever? Nej, acceptera. Stanna upp. Skriv ner allt du vill göra i en punktlista. Då blir det ett fysiskt åtagande, inte bara en abstrakt ambition. Välj en grej och börja lite smått, kanske research på nätet eller så. Så får man lite rörelse och sen brukar det rulla av sig självt.

    Sen tycker jag att det känns väldigt bra att, som du säger, vara i naturen lite. Att överhuvudtaget vistas i andra miljöer så att man inte är i sitt huvud hela tiden. Och välj gärna en miljö som kräver någon form av engagemang av dig.

    Stor kram och lycka till! Tänk vilket fantastiskt problem man har, att ha för många idéer..

    1. elsiesparon

      Tack Dina! Acceptera är faktiskt ett skitbra råd. Vi accepterar det otroligt mycket på hösten, på våren hinner vi inte det för då har alla så otroligt fullt upp. Tack, och lycka till!
      Kristin

  2. Hanna

    Jag tror att många känner sig som du nu oavsett om de druckit kaffe eller ej:). Testa att bryta mönster, se till att få lite egentid eller göra något crazy som att åka till Stockholm och lämna barnen hos sin faster! Kram och hoppas vårdeppen går över snart