Elsies päron

Vårkär

 

Vårkänslor finns det något härligare? Ja, kanske men de hamnar högt på listan där bland hundvalpar, löjrom och godsaker.

Något är det som händer med oss när vi börjar vakna ur vårt ide, börjar förstå att nu är den här. Visst att vintern och mörkret kan kännas långt men tack vare det så får vi känna oss helt lyckliga och nykära så fort ljuset tittar fram. Jag tror att vi nordbor behöver den här variationen, lite hjälp på traven för att låta känslorna koka över, kanske till och med märkas.

Hos mig sprudlar i alla fall vårkänslorna, vårkär och vårförälskad. Om det är ljuset, värmen, snödroppar, fåglar, björkar, D-vitamin, Bibbi, Elsie, Patrik eller för att jag faktiskt har tid att lägga märke till det. Unna er att stanna upp lite, ta en lunchpromenad, se alla vårtecken i solen och njut!

Visst man har lite mer tid till det som föräldraledig, att vara utomhus, i alla fall om man har ett barn som gillar vagn. Jag tror ju att det är främst härifrån som vårenergin kommer, luften och ljuset. Nu när dagarna blir längre är det lättare att hinna ut. Även om man är trött och har ett späckat schema så får man bara sno tiden, för det ger så mycket energi. Kanske nattningen någon gång sker i barnvagnen medan ni springer eller går istället. Ta på pyjamas under overallen och borsta tänderna innan ni sticker ut. Eller som här nedan, en minipicknick på väg hem från dagis.

Skål!

Idag börjar man arbetet med att vårsopa Göteborgs gator. Kanske inte det mest romantiska vårtecknet, men det var i alla fall ett av de bättre när man var yngre, då behövde man liksom mer praktiska tecken än att det gick att dricka kaffet vid husväggen som låg i lä. Så dags att göra rent kullagren i skateboarden och rullskridskorna, eller att ge cykeln en omgång med luft och smörja. Jag tänkte även försöka ge våra barnvagnar lite vårkärlek, någon som har något bra rengörningstips?

Färgglada Converse, att äntligen stoppa undan vinterjackan, att slippa bråka om overallen på mornarna eller vad har ni själva för bra vårtecken?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Ja visst är det härligt när våren kommer!

    Gillar din blogg skarpt och extra kul är att jag verkar bo i närheten av dig för jag känner igen mig på flera av dina bilder.
    Appropå din fråga om någon har några tips om vagnrengöring. Här har du en hel manual 🙂 http://blogg.alltforforaldrar.se/alltombarnvagnar/2012/01/dags-att-stada-barnvagnen/

    Borde själv ta tag i det där någon dag, och storstädning hemma, och rensning av garderober, och försäljning av urvuxna bebisgrejer osv osv… Det är ett spännande liv man lever 😉

    1. elsiesparon

      Hej Lina!
      Eller hur! Tack för jättebra tips för barnvagnsstädning, nu skall städas:)

      Trevlig helg!