Goddag! Nu börjar vi baklänges med gårdagens dessert som blev,
Mangomousse med vit choklad & fruktsallad
En snabb, enkel variant av mousse som tål att varieras på många sätt, här användes
- 200 g mangopure
- 2 dl grädde
- 200 g vit choklad
- fruktsallad – mango, ananas,kiwi
Vispa grädden ganska hårt och blanda sedan ner mangopuré.
Hacka chokladen och smält försiktigt över vattenbad eller i mikron. Jag tycker att det är bäst i mikron på låg värme en liten stund för att sedan röra ut de sista klumparna. Blanda försiktigt ner chokladen i grädden.
Fördela i portionsglas och låt stå i kylen tills de stelnat.
Hacka ihop en fruktsallad i ganska småbitar, här användes mango, ananas och kiwi. Vill man addera något till frukten så blanda ner lite citronzest, lite nötter eller kanske lite likör. Här blandades finriven vit choklad ner bland frukten.
Senaste kommentarer