Dagens middagstips, Fisk & Fänkålsgryta
4 personer
- ca 400 g fisk, här användes fryst kolja
- broccoli
- fänkål
- morot
- potatis
- gul lök
- vitlök
- citronzest från 1 citron
- olja
- vatten + grönsaksbuljong
- en skvätt matlagningsgrädde
- en skvätt vitt vin
- salt & peppar
Skala, skölj, skär och hacka grönsaker i önskad storlek. Fräs lök, zest och fänkål. Häll på vatten, buljong, vin, kryddor och potatis. Låt småputtra tills potatisen mjuknat eller kokat sönder. Lägg i fisken och resten av grönsakerna och puttra några minuter tills fisken är klar. Späd ev. med mer vätska för att få önskad konsistens.
Servera med citronklyftor, bröd och en klick creme fraiche.
Trevlig tisdag!
Gu va gott det ser ut! Blir middag på fredag. Tack för tipset!
Nu blev jag sugen på lunch redan 10.38 på förmiddagen. Det här gör vi i kväll!