Elsies päron

Fisk & Fänkålsgryta

Dagens middagstips, Fisk & Fänkålsgryta

4 personer

  • ca 400 g fisk, här användes fryst kolja
  • broccoli
  • fänkål
  • morot
  • potatis
  • gul lök
  • vitlök
  • citronzest från 1 citron
  • olja
  • vatten + grönsaksbuljong
  • en skvätt matlagningsgrädde
  • en skvätt vitt vin
  • salt & peppar

Skala, skölj, skär och hacka grönsaker i önskad storlek. Fräs lök, zest och fänkål. Häll på vatten, buljong, vin, kryddor och potatis. Låt småputtra tills potatisen mjuknat eller kokat sönder. Lägg i fisken och resten av grönsakerna och puttra några minuter tills fisken är klar. Späd ev. med mer vätska för att få önskad konsistens.

Servera med citronklyftor, bröd och en klick creme fraiche.

Trevlig tisdag!

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.