Elsies päron

Liba & Lavash

 

Jag fick frågan från BD vad Lavazzabröd är? Det är en jättebra fråga. Det är någon form av hittepåbröd i mitt trötta huvud. Vad jag försöker tipsa om är Lavashbröd. Tack för att du uppmärksammar och frågar!

Tycker ni att något verkar märkligt så fråga. Det är oftast inte under så fridfulla stunder som jag skriver, så det blir en del slarvfel vilket ni nog märkt.  Ber om ursäkt för det, det är inte kul att läsa slarvigt skriven text.

Har även fått frågan från flera,bland annat min mamma, vad Libabröd är? Där har jag visserligen stavat rätt, men lite felaktigt trott att det var en mer välkänd produkt än vad det verkar vara. Är nog mest vanlig här i trakten vilket är synd för det är en bra produkt.

Både Libabröd och Lavashbröd är en form av orientaliska tunnbröd. Mycket användbart att ha i frysen. Jag använder det till pizza (bilden ovan hittar ni mer av här), rullar,klämmor, snacks eller varför inte till tacobuffen.

 Viltskavsrulle hittar ni här.

Jordnötssnacks hittar ni här.

 

 

Eller som fyllda fajitas. Dessa har kompis Theresa gjort, och jag vet inte vad hon använde för bröd, men det funkar fint med Liba. Dessa ovan ser ni här.

Min okunskap kanske skiner igenom när jag kallar dem för orientaliska tunnbröd, är antagligen inte rätt samlingsnamn. Den använder sig av beskrivningar som libanesiskt, armeniskt, arabiskt och tunnbröd från mellanöstern.

Bröden finns i flera varianter som osötat, fullkorn och vete. Det är en färskvara även om den har lång hållbarhet men är då alltså inte fullproppad med e-ämnen och kostar bara 7-8 kronor.  Herregud sikken massa reklam de får, men det kan de allt få. Mer info om deras produkter hittar ni här.

Mer om Lavash och företaget Laziz hittar ni här. Gillar framförallt länkarna de bjuder på…till google, yahoo och wikipedia?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Hej! Jag har egentligen en helt annan fråga, en som inte har med detta inlägg att göra. Hoppas det är okej att jag ställer den här ändå! Jo, jag undrar hur det blir att göra kyckling i lergryta i varmluftsugn, blir det bra? Enligt ett recept här på bloggen ska kycklingen vara inne i 3 timmar på 135 grader. Vad blir då motsvarigheten för varmluftsugnen? Jag är ju så usel på att improvisera gällande matlagning…! 🙂 Tack för en inspirerande blogg!

    1. Familjen Johansson

      Hej Emma!
      Det bästa med lergrytan är att tiden inte är så himla viktigt. Kycklingen skall så klart inte vara rå eller bränd men däremellan har du en låång tid som kan klassas som färdig, eftersom den inte lika lätt blir torr på det här sättet. Sen beter sig alla ugnar lite olika,men pröva att ta ut den då och då, skära lite i den så ser du när den är klar. Vi har också varmluftsugn och jag upplever inte att det är så stor skillnad mellan dem när det gäller hushållsugnar. Kanske är det för att man har jobbat med restaurangugnar?
      Lycka till!

  2. Anna

    Libabörd är väldigt vanligt här i Malmö, staden med kebab och falafelställen på varje hörna. En klar favorit hemma hos oss istället för tortillas tex. Och som du säger, mycket billigare!