Elsies päron

Grattis Joni!

Igår fyllde söta Joni ett år vilket firades med söta saker.

 

 Alltid detta soliga ansikte med de blåaste ögonen och kinder man bara vill bita i.

Jonis mamma Emelie som inte bara är kär kompis, kollega, granne utan även lite av en hjälte hemma hos oss. Det var hon som rusade hit snabbare än blixten och stannade hos Elsie när vi åkte in till BB. Dels för att hon var så sjukt snabb (både jag och Patrik hann undra vem det var som kom nu, så här olämpligt, när det ringde på dörren), och dels för att det var en sådan lättnad bland all värk och fasa att veta att Elsie hade det bra.

Elsie konstaterade igår i sitt sockerrus att kalas är bra! Frågade även imorse om det är kalas idag? Kalas är gott Mamma!

 

 

Med mycket barn i sin omkrets så blir det en del barnkalas att gå på, vi har precis börjat med det så än så länge är det jättekul. Fast jag kan förstå föräldrar som har det inbokat varje helg att det kan bli lite mycket. Sen är det alla dessa presenter som ibland både kan kännas onödigt att få och att ge. Jag tycker att det bästa är att verkligen fråga föräldrarna om det är något de behöver, och föräldrar måste våga säga det. När Elsie fyllde ett år fick/beställde hon ett regnställ av Emelie som hon använt hur mycket som helst, och fortfarande gör.

En annan variant är att boka in något kul ihop, ge dem en upplevelse. Picknick, Teater eller något anpassat efter ålder. Det kanske till och med är något som ger födelsedagsbarnets föräldrar en ledig kväll. Vill man bara köpa något fint, så kan man så klart det, exempelvis på  Rädda barnens designshop där en stor del av pengarna går till just Rädda Barnen.  Joni fick en mössa därifrån.

OCH grattis även vännen Johan Jernberg som fyller år idag! Behöver du en mössa?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. madeleine

    Semlor, vackra blå ögon å härligt kompishäng livet är bra härligt å för att citera en klok liten filur: -kalas är gott, Elsie du är bäst! ha en fin vecka, kram