Elsies päron

Pipi Ŝtrumpolonga & Lax

Godmorgon lördag 05.50, kul att du kom så tidigt.

Elsie när ska du bli en trött tonåring? Hon är i alla fall på strålande humör och är helt försjunken i sin idol för tillfället – Pippi Pończoszanka,Pipi Calzaslargas,Pipi Ŝtrumpolonga,Pippi Calzelunghe eller Nagakutsushita no Pippi.

Alltså youtubeklipp på Pippi Långstrump på alla andra språk än svenska. Med två Pippitofsar i håret recenserar hon snabbt varje klipp, – Det här är bra Mamma! -Det här är inte bra Mamma!

Sen tog det slut på Pipppi, Elise blev sur (och suddig) och gick och lade sig. Kvar är jag som precis avklarat några koppar kaffe, pigg men trött.

Kan passa på att klämma in lite mat som passerat i veckan. Ni vet hur man kan fastna i en smak och inte riktigt får nog av det. Så har det varit med lax den här veckan, har varit sugen på det i alla former vilket det har blivit.

Det började med att kompis Lisa bjöd på en grym lunch med varmrökt lax. Älskar varmrökt lax.

Varmrökt lax på en salladsbädd av bland annat spenat och rödlök. Parmesanosten var tänkt till ödbetorna, men vi babblade för mycket så den hamnade på laxen, vilket inte var dumt alls.

Sen även paj, rödbetor, senapsdressing, ugnsbakad potatis, fruktsallad och mycket fint sällskap av Karin,Tage, Molltas och Lisa. Tack för det! 

 

Så laxbegäret har liksom bara fortsatt och blivit soppa, sallad, sushi och vad ska vi hitta på idag tro?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara med Leo och August!

    Pajen såg supergod ut, finns det något recept på den?
    Vad var det mer i salladen än varmrökt lax, parmesan, spenat och rödlök?