Elsies päron

Vardagsföljetång

Jag har tidigare skrivit om att ett bra sätt att förenkla vardagen är att låta den bli en följetång. Att göra lite för mycket och använda det nästa dag till något nytt. Jag menar inte att bestämma hela veckans måltider (om man inte vill det så klart) utan bara att det är enklare att komma igång om man redan har en början.

Så här såg förra veckan ut hos oss, och eftersom vi var ganska sjuka så blev det en del soppa, och det blev få turer till affären, så en billig, vad.finns.i.skåpen.vecka helt enkelt .

tisdag

Grönkålssoppa med ägg&sill mackor

Här förväldes ganska mycket grönkål som blev över och hackades ner. Även gullök och vitlök hackades för mycket av.

onsdag

Köttfärssås & spagetti.

Till köttfärssåsen frästes grönkål och lök från gårdagen. Skalade morötter och rev ner en del i såsen. Med ett barn på armen och ett på benet så hällde jag i hela pastapaketet. Så pasta blev det mycket av.

torsdag

Pasta med bacon & grönsaksfräs

Spagetti, morötter,lök och grönkål från innan, enbart bacon och kryddor som adderades, samt lite soppa nedan.

Het tomatsoppa med grovt linfröbröd

Morötter och lök sedan innan, sen tillsattes bara tomater (en stackars påse som Elsie fick bära från affären så vi kan kalla det färsk krossade tomater), buljong, kryddor och parmesan. Soppan gjordes ganska tjock så att det kunde användas till annat. Filmjölk som var på väg att gå ut blev linfröbröd.

fredag

Pizza med valfri fyllning, allas i familjen såg olika ut.

Botten blev libabröd, tomatsåsen från gårdagens soppa, sen varierades svamp, rödlök, coctailtomater, parmaskinka, ost och ruccola.

Några tips när man gör pizza. Ost är inte alltid ett måste om de är tunna och har mycket gott pålägg, denna ovan och nedan är ostlös. Har man ost så tycker jag absolut att man skall ha den under all pålägg, alltså inte avsluta med ost överst.

Vi har bakstenar i ugnen, och pizzan läggs direkt på dem vilket ger en bra botten. Har man inte det så kan man låta en plåt bli varm och lägga över pizzan på den varma plåten.

Trevlig fredag på er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.