Elsies päron

Fylld fläskytter med spenat, svamp & bacon

Igår serverades här, Fylld fläskytter med spenat, svamp & bacon. Kålrotskräm och Confittomater med citronzest & rödlöksringar.  Så här kommer ett gäng bilder.

Här användes en st fläsytterkfilé på ca 700g, och en fyllning bestående av champinjoner, bacon, vitlök och spenat.

Börja med att banka ut fläskfilén, det funkar fint att använda en kastrull. Stek svamp, bacon och vitlök. Lägg fyllningen i mitten av filén, rulla ihop och bind ihop med steksnöre.

Binda kött

Om man skall binda ihop kött så är det bra att använda ett steksnöre i bomull. Egentligen spelar det ingen roll hur du binder eftersom snöret tas bort innan serveringen ändå. Vanligt är dock att slå en ögla och trä runt steken i ändan. Sedan slår du ett varv med snöret 3 centimeter längre in och trär det under sig själv, så att en ny ögla bildas. Dra åt och upprepa 3 centimeter in. Och så vidare till andra ändan. Därefter träs snöre över ändan, under steken och fästs med ett varv i varje diagonalt gående snöre. Till slut binds det ihop med öglan där allt började.

 Filén stektes först lite för att få en bra yta, ugnsbakades sedan i 150 grader i ca 30 minuter, eller tills den har en innertemp på 70 grader.

Tillbehören:

  • Kålrotskräm. Låt kålrotsbitarna koka länge, mixa och blanda ner smör och creme fraiche. Salta och peppra.
  • Confittomater med citronzest och rödlöksringar. Tomaterna bakades i lite olivolja i ca 20 minuter, i 150 grader.
  • Ruccola med bacon och svampfräs (det som blev över från fyllningen)

Hoppas att ni har en skön,bra söndag och fin tredje advent!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria Jobe

    Smarr!! Blir så hungrig när jag kikar in här!! Vi älskar också matlagning, min man har tränat mest men jag kommer snart ikapp 😉 Just nu renoverar vi kök så jag undrar helt enkelt om ni har något tips på bra ugn, spis och fläkt? Vi vill gärna satsa på kvalitet. En riktig god advent till er med!!