Elsies päron

Ett kärt återseende

Gårdagens försenade Farsdag middagt: Halstrad tonfisk på en krämig koriandersallad med pocherat ägg.

Tonfisken och även brödet skulle egentligen ha grillats, men till vår besvikelse så var vår grillpanna ingen fan av induktionshäll, så det blir till att önska sig en ny i julklapp.

Salladen bestod av allt som syns på bilderna. Till ca 3-4 personer

  • 1 citron
  • 1 kruka koriander
  • röda & gula coctailtomater
  • 3 väl mogna avokados
  • ½ röd lök
  • ½ silver lök
  • 2 fint skivade gulbetor
  • 2 fint skivade polkabetor
  • 1 ask ansjovisfiléer med kapris skurna i små bitar
  • oliver
  • 2 fikon
  • blandsallad
  • vinegrette på olivolja, vit balsamico, finriven vitlök, salt & peppar

Polka och gulbetorna fick koka kort, kort så att de fortfarande var spänstiga. Skala, skär och blanda samman allt till en krämig röra.

Pocherat Ägg

Koka upp välsaltat vatten med 1 msk ättiksprit i. Sänk värmen så att vattnet sjuder. Knäck ett ägg i ett glas, och häll försiktigt ner i det sjudande vattnet. Låt ligga tills vitan har stelnat, ca 3 minuter, och fiska upp med en hålslev. 

Tonfisk (undvik blåfenad)

Tonfisken stektes hastigt i en het panna på bägge sidor, det går fort och tänk på att den även efterlagas lite av värmen. Den här biten fick en lite för dålig stekyta, inte tillräckligt het panna.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. jenniepennie

    Hej igen . .

    Ville bara tacka för super bra tips ang BonnieBus tårtan. Marängen höll sig krispig och blev nötig i smaken av Rice krispies’en. SUPER!!!

    Jag väntade med att fylla den till sista stund.

    Jag körde på dubbel sats så alla glada 30 barn plus föräldrar fick smaka 😉

    Jennie

  2. Cecilia Blankens

    Jag kan inte föreställa mig någonting i hela världen som skulle vara godare än det där. Tonfisk. OCh koriandersallad. Jag får spader.

  3. jenniepennie

    Åh, det bara vattnas i munnen och hungerkänslan kommer krypande igen, FAST jag nyss klämt ett par slice’ar fantastisk god hemmagjord pizza.
    Vi körde gul lök, oliver, paprika och lade på prosciutto efteråt. Yummy!!!!

    Du, jag ska ha kalas för 4-åringen ;9 på Lördag och har bakat marängtårtan med rice crispy. Blir den seg och blöt lätt? kalaset börjar på lekstället (ett gym) kl tre. När kan jag fylla den utan att den blir seg?

    1. Familjen Johansson

      Hej jenniepennie!
      Och nu blev jag väldigt sugen på prosciutto!!
      Svårt att säga med tårtan, det bästa är ju så klart så sent som möjligt. Jag tror att den även kommer att funka bra i konsistens om den står med fyllning ett tag, (ett par timmar?) men kommer förlora lite av sitt knaster, något nog inte barnen bryr sig om utan den kommer ju fortfarande vara supergod. Hoppas det blir ett finfint kalas!!