Elsies päron

Fikonkaka med yoghurt & rostade valnötter

Den senaste tiden har fikabesöken duggat tätt här hemma, vilket är väldigt trevligt. Så då måste man ju helt enkelt skita i att tvätta och allt annat trist och lägga tiden på att baka istället. Hur skulle det se ut om gästerna inte fick något dopp till kaffet! Nej, nej kommer inte på tapeten.

Här kommer ett av doppen.

Fikonkaka

  • 125 g mjukt/smält smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ dl fikonmarmelad
Rör, ej vispa, ihop alla ingredienser. Häll i smeten i en smord och bröad springform,här användes en liten ca 18 cm Ø. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 graden i ca 20-25 minuter, eller tills den fått färg. Den skall ha som ett skal, men vara lös inuti så känn med en mätsticka.
Ta ut den och låt svalna lite så den stabbar till sig. Vänta var något inte vi gjorde… hade den bara fått vila och svalna lite så hade den varit perfekt kladdig i mitten, men det gick allt fint att äta ändå.
 

Serverades med en klick Turkisk yoghurt och rostade valnötter.
 
Angående svanskotediskussionen vi har haft tidigare så är jag nog på väg att ge upp nu och måste hitta en Naprapat eller liknande. Tycker jag har väntat tålmodigt, men jag är så handikappad så det håller inte att bara vänta.
Hittade den här sidan, vilket i alla fall för min del stämde in väldigt bra, och var mycket mer informativt än alla läkare och barnmorskor som jag har pratat med. Det har ju till och med ett namn, Coccygodyni.
Sen får jag väl trösta mig med att det kunde varit ännu värre om man ser till ett av symptomen som listas där – ”Som att bli spetsad av en pinne eller sitta på en kniv” – Ouch!
 
Fortsättning följer….
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. gammelmamman

    TACK!
    Jag har haft beslutsångest om jag ska slänga souvenirburken med fikonmarmelad. Nu fick jag äntligen användning för den 🙂

    I kväll får maken 3rätters efter jobbet!