Squashsoppa med kokos
ca 4 portioner
- 1 msk olivolja
- gul lök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackad
- 1 squash, tärnad
- 2 morötter
- citronzest från 1 citron
- 1 msk currypasta
- 1 grönsaksbuljongtärning
- vatten, späd till önskad konsistens
- i burk kokosmjölk
- salt & peppar
- Hetta upp oljan och fräs löksorterna, morötter,citron och squashen.
- Tillsätt resten av ingredienserna.
- Låt småputtra cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar
Serverades med Fikonbröd och hemmahängd Färskost.
Färskost med gräslök
1 l filtrerad/hängd filmjölk
3 msk gräslök (eller andra kryddor basilika, persilja, mynta…)
salt & speppar
1. Häll filmjölken i ett kaffefilter och sätt det i en bryggtratt eller i en sil och låt vattnet rinna av. Räkna med att det tar 2-4 timmar.
2. Smaka av med salt och peppar.
3. Finhacka de färska örterna eller använd frysta (vilket vi ofta gör), och lägg dem i botten av en skål. Häll färskosten över (utan att blanda) och vänd sedan ut innehållet på ett fat.
Har man inte tid att göra färskost så brukar vi oftast äta keso, något även Elsie har börjat uppskatta.
Senaste kommentarer