Elsies päron

En Bibbi för själen

 

Snart är vår familjesemester över, och vi ska glida in i en fungerande vardag. Det kommer säkert gå fint, men just nu vill jag bara vara kvar i bubblan.

Det är omvälvande att få tillskott till familjen, och det tar en liten stund att förstå och smälta allt som hänt. Så att få den här lugna starten tillsammans känns verkligen guld värt. Självklart för oss i Sverige, men absolut inte i de flesta andra länder. Jag hade inte klarat den här tiden själv, en överaktiv Elsie som kräver all uppmärksamhet, nattpigg Bibbi och en svanskota som visserligen blir bättre och bättre men är inte direkt smidig ännu.

Än är det lite kvar på vår semester, så vi fortsätter att njuta ett tag till. Ligga kvar i sängen (efter ganska vakna nätter…) och äta lång sconesfrukost, gå höstpromenader, laga långkok och bara snosa, lukta och titta sig blind på lilla Bibbi. Man inser att det var längesedan man hade sådan här lugn tid tillsammans, något man nog borde unna sig och sin familj lite oftare.

Valnötsscones för frukost i sängen. Ca 5-6 bröd

  •  3dl dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 50 g smör
  • 1 dl grovt hackade valnötter
  • 2 dl filmjölk
  1. Värm ugnen till 225°. Skär smöret i tunna skivor. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt, valnötter och smör. Tillsätt fil och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Forma till bullar i önskad storlek.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt bröden svalna något på galler innan de avnjuts ljumma med smör och ett gott pålägg.

Har man inte valnötter så är det fritt fram att smaksätta med det mesta, exempelvis zest från citron, apelsin eller lime. Nötter, frukt eller sylt och andra sötsaker.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Theres

    Hej,
    Jag har läst din blogg i ca ett halvår, men aldrig kommenterat förut. Jag ser att ni inte kör med syskonvagn. Jag är lite nyfiken på hur ni tänker med det? Elsie gillar att gå och det funkar bra på det viset? Är själv tjock med nummer två, som kommer ut när nummer ett fyller två år. Hon vägrar vagn sedan ett bra tag, men det känns omöjligt att gå promenader om hon ska vandra fritt. Tänker att vi nog ska försöka med syskonvagn, men det är ju långt ifrån säkert att det kommer funka, men hur fasen gör man annars?!?