Elsies päron

Långbakad fläskkarré med stekt panerad polenta & glaserade champinjoner

 

 Idag är Bibbi en vecka gammal. Så igår för en vecka  sedan hade vi fullt upp med jävliga värkar, och mitt i allt det så försökte Pat peppa med att om en vecka så sitter vi här och äter god middag, kanske smuttar du till och med på lite vin och det ligger en liten Bibbi och snosar i soffan. Så då fick det helt enkelt bli så.

Gårdagens middag Långbakad fläskkarré med stekt panerad polenta & glaserade champinjoner. Här kommer ett gäng bilder.

 Polentakaka med parmesan, som inte fick stå till sig så länge som den hade behövt så den fick lite hjälp på traven. Panerades innan stekning för att den skulle hålla ihop bra.

Några bitar Potatislimpa som blivit lite torra fick bli ströbröd.

 

Polentabitarna panerades först i mjöl, sedan ägg,  limpa för att sedan stekas.

 Fläskkarré som först stektes och sedan glaserades med finriven vitlök, finhackad lök, mango chuteney, chilisås, riven mörk oxbuljong, sambal oelek, oregano, timjan, salt och peppar. Ugnsbakades sedan i lergryta i 6 timmar i  80-90 grader.

Champinjonerna stektes först och fick sedan småputtra med spadet från köttet i lergrytan. Puttra tills allt reduceras och fått bra, kraftig smak.  

 Så mört och gott så det var inte klokt. Serverades med en Ripaso, som jag smuttade lite på och den smakade så fint, men väldigt starkt, både i smak och styrka. Minns att det var så även efter förra graviditeten.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Åh vilken smaskig mat ni äter. Det riktigt vattnas i munnen. Inspirerande! Jag har dock en undran. Det pratas ju mycket om olika E-ämnen i mat och häromdagen hörde jag att det finns massa konstigheter i buljong. Jag har alltid trott att buljong är bra, men ganska fett, och har använt det flitigt i såväl min egen mat som i mina barns mat. Nu undrar jag vad du anser om hela E- och glutamatdiskussionen.

  2. mirakelmorsan

    Hurredu mammakristin!, ju mer jag läser din blogg och tar del av dina fantastiska matinlägg frågar jag mig, och nu dog, vilket kafe är det du driver? Jag bor ju också i Göteborg så det är klart man blir lite nyfiken… vi bor ju till och med nära varandra du och jag! 🙂

    1. Familjen Johansson

      Jo du Mirakelmorsan!
      Känns som om det var längesedan jag var delaktig, och kommer ju dröja ett tag till, men det var ett kafé på färjan Dan Broström ombord Maritiman. Tack för pepp och kommentarer:)